Op staycation naar je hometown - interview met Mariko in RTLnieuws

06 mei, 2018

Op staycation naar je hometown - interview met Mariko in RTLnieuws

Drie weken Spanje, een lang weekend New York of een maand Bali: tegenwoordig lijkt reizen een statussymbool. Maar er zijn ook mensen die elk jaar vakantie vieren in hun eigen huis. Omdat het even niet anders kan, omdat ze op een paradijselijk plekje wonen, of omdat ze gewoon het allerlekkerst slapen in hun eigen bed. Hillegonda, Mariko en Marleen kiezen heel bewust voor een staycation.

Voor Mariko Naber gaat er niets boven Scheveningen, haar woonplaats. Zij brengt dus al jaren vrijwel alle vakanties door in haar eigen huis, waar ze vanuit haar kantoor aan huis de zee kan zien. In de zomer wordt de beroemde badplaats overspoeld met toeristen, maar dat vindt Mariko juist leuk. “We hebben speciaal een bankje voor de deur gezet, om lekker mensen te kunnen kijken. Vanaf mei zijn de winkels bijna dag en nacht open en het barst hier van de horecagelegenheden. Ik hou wel van die drukte. We wonen precies tussen een grote parkeergarage, een hotel en het strand in. Er komen zoveel toeristen voorbij, dat het voelt alsof je zélf even weg bent. Wij komen Scheveningen dus (bijna) niet uit in de vakanties.

Skaten op de boulevard

Elke vrije minuut ben ik met mijn man en zoon Scott op het strand te vinden. Ook op werk- en schooldagen trouwens. Soms ontbijten we in een van de hotels of picknicken we in de duinen. We skaten met het hele gezin over de boulevard en als ik een middagje wil ontspannen, geniet ik van een massage en de sauna in het Kurhaus. Als het slecht weer is, is hier ook genoeg te doen: we hebben bijvoorbeeld een bioscoop, een bowlingbaan en een casino. En de Pier in Scheveningen is weer helemaal terug van weggeweest, daar zijn ook altijd marktjes en leuke activiteiten voor kinderen.

Nieuwe vriendjes


Scott weet niet eens echt wat ‘op vakantie gaan’ betekent. Vorig jaar is hij voor eerst op surfkamp geweest, maar dat was ook gewoon op Scheveningen. En omdat hij in de zomer ook altijd een week naar de ene opa en oma in Zeeland en een week naar de andere opa en oma in Maastricht gaat, heeft hij toch het idee dat hij op reis is geweest. Maar het allerliefst speelt hij op ons eigen strand, waar hij elke zomer nieuwe vriendjes maakt. Ik vind het eigenlijk ook onzin om met kleine kinderen op vakantie te gaan. Een kind van drie heeft genoeg aan een emmertje, zand en een ijsje, of dat nou aan de Spaanse of de Nederlandse kust is.

Rust om te genieten

Mijn man en ik hebben vroeger wel stedentrips gemaakt en we gaan heel soms wel eens een weekendje weg, maar dan missen we altijd de zee. En we gaan natuurlijk niet op vakantie naar een andere zee, dan blijven we echt liever thuis. We hebben een heerlijk huis met dakterras, waar we ons kunnen terugtrekken als we de herrie van de strandtenten even zat zijn. Sinds we Scott hebben, hebben we de rust om te genieten van onze omgeving en de gemakken om ons heen te zien en te waarderen. Soms gaan we een paar keer per week uiteten bij een strandtent om de hoek. Sommige mensen geven in drie weken al hun geld uit op vakantie, wij leven liever de hele zomer wat ruimer.”

Het complete artikel Op vakantie naar Tuinesië of Balkonia, geschreven door Ronne Theunis, vind je op de website van RTLnieuws.

Masterclasses

Zoals je weet wonen én werken we op Scheveningen. Ook onze Masterclasses voor webshopeigenaren en online ondernemers worden, met mooi weer, op het strand gehouden. Eind mei en juni zijn er drietal gepland voor kickstarters, meer naamsbekendheid en een solide planning. De plaatsen zijn gelimiteerd, dus boek nu het nog kan! Klik hier of op de balk hieronder voor meer informatie. 

Masterclasses lente 2018
Laat een reactie achter

Reacties worden eerst altijd even gecheckt voordat ze online verschijnen.