👋 GRATIS 5-daagse videotraining: Maak je webshop awesome > meld je aan

Mijn 7 ondernemers kijktips voor een regenweekend

15 juni, 2019

Mijn 7 ondernemers kijktips voor een regenweekend

Met zoveel hoosbuien is de kans groot dat je binnen zit dit weekend. Jammerrr, maar gelukkig is er genoeg te kijken terwijl je de regen uitzit. Hieronder een paar van mijn (Mariko) persoonlijke aanraders. De lijst is redelijk random, het gaat een beetje alle kanten op, maar uit eigen ervaring zeg ik om verschillende redenen: kijken! (in willekeurige volgorde). *Heb je iets uit onderstaande lijst bekeken? Laat HIER weten wat jouw mening is!*

Kijktip 1 - The Wolf of Wall street

Long story short, deze film (2013 alweer) kijk je om verschillende redenen: de slick eighties styling, Wall street tricks, het bizarre (waargebeurde) verhaal of gewoon om Leo.


Kijktip 2 - Heal 

Een heel andere tak van sport, maar volgens mij de moeite waard. In het kort: een documentaire waarin wordt onderzocht/bekeken of (en in hoeverre) het lichaam zelf helend is. Spiritueel: ja. Langdradig: soms ook. Geloofwaardig: dat ligt eraan hoe je er zelf in staat. Waardevolle informatie: ja. Daarom een aanrader als je bewust met je lichaam en gezondheid bezig bent (of wilt zijn). Self care is belangrijk, zeker als je als ondernemer veel overuren maakt en je hoofd nooit stilstaat. 

 

Kijktip 3 - Tony Robbins: I am not your guru

Hier bevind ik me vast op glad ijs. Er bestaan namelijk twee soorten mensen. Het ene soort loopt weg met Tony Robbins en het andere deel vindt hem VRE-SE-LIJK. Ik weet nog steeds niet bij welk team ik hoor. De docu daarentegen vond ik razend interessant. Want: wie is die Tony dan, waarom doet hij wat hij doet, hoe dan en waarom? Zoveel vragen... Nieuwsgierig? Kijken!


Kijktip 4 - Girlboss

Heb je deze serie nog niet gebinged? Dan heb je geluk, want je kunt 'm nog steeds kijken op Netflix. De serie is het waargebeurde verhaal van Sophia Christina Amoruso dat eerst als het gelijknamige boek uitkwam. Long story short: Sophia begint als jonge twintiger lekker brutaal een webshop en dat groeit binnen notime uit tot een onderneming met meer dan 100 miljoen omzet. Inspiratieieie én een fijne styling. Kijkt lekker weg :-)


Kijktip 5 - You

Omdat niet alles zakelijk leerzaam hoeft te zijn: You. Ik vond het gewoon een leuke, rete spannende vrouwen* serie, bovendien speelt deze zich af in New York. Nice!

*hier hoef ik mijn man Mark dus niet mee te vervelen, deze gaat gewoon tussendoor aan als ik even bankhang


Kijktip 6 - Aladdin

Hier moet je nog wel even de deur voor uit. Wij wonen om de hoek bij een Pathé, dus ook met regen worden we niet nat, dat is dus best makkelijk praten. Mocht je met een plu de buitenwereld willen trotseren, neem dat de moeite voor deze film. Hij is prachtig!


SYSO Awesome tips nieuwsbrief voor ondernemersMeer campfire stories

UITNODIGING: Content marketing webinar (on demand)
UITNODIGING: Content marketing webinar (on demand)

28 juli, 2021

Lees meer

Hoe maak je je webshop woest aantrekkelijk? Nou zo.
Hoe maak je je webshop woest aantrekkelijk? Nou zo.

06 juli, 2021

Lees meer

In 7 stappen een video over jouw webwinkel!
In 7 stappen video voor jouw webshop!

05 juli, 2021

Lees meer