👋 GRATIS 5-daagse videotraining: Maak je webshop awesome > meld je aan

Het hele verhaal.

Wat leuk dat je meer wilt weten over ons. We zijn al even bezig, dus er is best veel te vertellen.
Dit is de long read, wil je gewoon weten wie we zijn?
Klik hier


Lang geleden…

Sinds ik mij kan herinneren verzin ik al oplossingen, teken of maak ik 'dingen'. Mede door mijn ouders en grootouders zat ondernemen er ook al vroeg in. In mijn kinderjaren heb ik vaak achter een kraampje gestaan met mijn maaksels. De drive en het vertrouwen dat alles maakbaar is, is altijd bij me gebleven.

Volgens mij kan iedereen een webshop of (online) onderneming beginnen. Het succesgeheim ligt in de combinatie van een steengoede planning, je onderscheiden en je eigen marketing-mix vinden - die leuk is, niet ingewikkeld én bij jou past!

Heb jij enig idee wat er bij jou mist in de combinatie en wat jouw grootste obstakel is om succesvoller te zijn met je onderneming?

ONTDEK HIER WAT JIJ NODIG HEBT

Loaded ink BNO

Loaded ink BNO werd opgericht in 1996 door Mark, een jaar later kwam ik erbij en sindsdien doen we alles samen. Marks' ontwerpstijl is abstract en typografisch, terwijl ik me graag begeef op beeldend en interactief gebied. Die disciplines vullen elkaar heel goed aan. Een kleine greep uit onze projecten:

 • div. campagnes en opzet van Unicef KidsUnited kinderclub
 • illustraties en tassenlijn voor meidenblad Fancy
 • festival project Pop Aan Zee i.o.v. Provincie Zeeland
 • opzet van Creatieve Stad Den Haag i.o.v. Gemeente Den Haag
 • online game voor Clearskin van Dr. Van der Hoog cosmetics
 • website ontwerp en ontwikkeling Koninklijke de Ruiter
 • jubileum documentaire en boek Ziekenhuis Bronovo
 • magazine, marketing en vormgeving voor Mercedes-Benz NL
 • lesmateriaal en div. campagnes voor HTM personenvervoer
 • magazine en div. campagnes voor Oxfam Novib 

Applepiepieces

Loaded ink draaide rond 2007 goed, we werkten voor mooie klanten en hadden fijn personeel, maar na tien jaar voelde ik dat het tijd werd voor verandering. Weg van de drukte, de computers, met mijn handen wilde ik werken. Iets wat ik vroeger zo graag deed. En zo pakte ik een doos vol oude kralen van zolder en begon met maken van sieraden. 
Op dat moment verzorgden we ook het management van Marijke Helwegen. In het kader van ‘niet lachen om Marijke, maar met Marijke', ontwierp ik een stripfiguur en T-shirts. We kwamen hiermee op tv bij o.a. Life & cooking en DWDD en de shirtjes vlogen als warme broodjes uit ons toen piepkleine webshopje. Om de boel een beetje te vullen, plaatste ik ook wat van mijn sieraden en noemden de shop ‘Applepiepussy’, naar de film From Dusk Till Dawn (1996). Later werd de naam 'Applepiepieces' - for obvious reasons... Meer hierover lees je in mijn boek

Connecting the dots

Na bijna twee jaar stond het merk Marijke ‘op de rit’ en was haar omzet dik verdubbeld. We vonden een nieuwe manager voor haar en onze wegen zijn zakelijk weer gescheiden. Het was een tijd om nooit te vergeten! Hierna stortte ik me op Applepiepieces, het merk werd steeds bekender en groter. Doordat social media gelijktijdig in opkomst waren, kon ik mooi alles uitproberen en had ik naast het ontwikkelen van mijn sieradenmerk ook een soort online marketing speeltuin. Hierdoor is het bedenken, maken en plannen van content marketing voor mij een tweede natuur geworden.

Sell your stuff online

Augustus 2013, Applepiepieces bestond inmiddels vijf jaar. Ergens rond twee uur in een warme zomernacht, lag ik te piekeren over de vele vragen van andere vrouwen die ook een webshop wilde opzetten. Elke stap, elke actie en elk cijfer over ons Applepiepieces-avontuur had ik tot dan toe nauwkeurig bijgehouden en ineens ging er een lichtje branden. Het moet een boek zijn! Een uitgever was gelukkig al gauw gevonden en zes maanden later lag mijn webshop werkboek in alle boekhandels van Nederland en België. De vierde druk heeft alweer duizenden webshop eigenaren geholpen.

SYSO is inmiddels
een onderneming waarmee ik andere online ondernemers verder kan helpen op weg naar hun succes. Want dat is precies de reden dat SYSO bestaat. Om succes te maken, te hebben en vooral: te delen!

Groeien als de brandweer

Na de lancering van het boek ging het zo snel, binnen zes jaar is SYSO uitgegroeid tot een stevig platform voor Nederlandse en Belgische ecommerce ondernemers. Die weten ons te vinden wanneer ze slim én met plezier willen groeien. 
Naast de online producten en webinars heb ik in de afgelopen jaren ook veel offline gedaan. Zo ben ik in Londen uitgenodigd om te spreken op Shopify Pursuit, presenteerde ik verschillende malen op ShowUP, Facebook boost en andere events. Daarnaast organiseerden we met SYSO tweemaal het uitverkochte Make it happen event in Crowne Plaza Den Haag. Check de events pagina maar eens.

Wil je voortaan niks meer missen? Sign up en je weet alles.

AANMELDEN VOOR AWESOME TIPS

Waarvoor kun je bij SYSO precies terecht?

Ik heb het nou wel de hele tijd over tools en online producten, maar wat zijn dat dan precies? Hier een beknopt overzicht:

 • professioneel ontwerp van een logo en huisstijl. Wij hebben voor jou het geheime ingrediënt van een goed merk: een ijzersterke branding
 • ontwikkeling van website of webshop. Een eigen professionele online plek geeft je rust, succes en omzet
 • het Content coach programma. Met dit programma leer je content marketing op een duidelijke en eenvoudige manier succesvol toe te passen. Ook krijg je elke week hands on content inspiratie én to the point advies van mij
 • cursussen voor o.a.: e-mailmarketing, Instagram, lanceren, opzetten van je eigen webshop of mini-cursus, conversie verhogen, bloggen enz.
 • de gratis SYSO Insiders Facebook groep voor ambitieuze online/webshop ondernemers
 • het Campfire blog met handige tips, strategieën en acties
 • last but not least: het Golden ticket

Nog niet klaar?

We waren nog niet helemaal klaar met ons verhaal. Maar ben jij wél klaar met grillige algoritmes, geld gooien in een bodemloze put en ook ZO klaar met niet zichtbaar zijn? Wil je op een positieve, authentieke en persoonlijke manier exposure?! Dan is Happlify jouw new best friend: dé happy lifestyle community met tips, verhalen & stuff voor het vinden van klein (of groot) geluk. Eind 2019 lanceerden we Happlify, een stukje internet waar mensen heen gaan om te ontspannen, om een mooi en inspirerend artikel te lezen, een écht lekker recept ontdekken of waar je het allerleukste cadeautje koopt voor een vriendin. Een plek waar je blij van wordt en inspiratie op doet. Long story short:

 • voor de bezoeker is het een inspirerende plek waar men herkenning, rust en plezier vindt
 • voor jou is het een plek zijn waar je jezelf en onderneming laat zien bij een super leuke, interessante, groeiende (!) doelgroep met potentiële nieuwe klanten

Zo. Hè, hè.

Als je helemaal tot hier gekomen bent: cheers! Nu weet je echt bijna alles over ons.
Heb je toch nog een vraag, neem dan zeker even contact op.