Download nu het gratis One page business plan *KLIK HIER*

Alle info over de webwinkelmakelaar

19 juni, 2019

Alle info over de webwinkelmakelaar

Een gloednieuwe webshop from scratch is ontzettend leuk en spannend maar vergt ook heel veel werk. En dat is meteen een goede reden om een bestaande webshop over te nemen. Één die al helemaal up & running is, gevuld, bekendheid heeft en waar je zo in stapt. Dit soort webshops vind je hier. Het zijn stuk voor stuk goede ondernemingen met mensen erachter die je graag te woord staan en alle benodigde informatie geven. Wil je zelf een webshop verkopen? Bekijk dan eens het Webwinkel verkoop abonnement.

Webwinkel aanbod

Zoek je een mooie onderneming waar je zo in kunt stappen, een goed uitgedacht concept met potentie of een frisse webshop waar je nog alle kanten mee op kan? Wij hebben het allemaal. Geen rijen met anonieme webwinkels, maar persoonlijk contact, duidelijke informatie en een breed assortiment. Kijk goed rond, zie je iets wat je leuk vindt? Neem dan contact op.

Waardebepaling

De eerste vraag die we heel vaak krijgen is: "Wat is mijn webshop waard?". Dat antwoord is niet pasklaar te geven en afhankelijk van veel factoren. Bovendien kun je de waarde van een webwinkel op heel veel manieren bepalen. In de afgelopen paar jaar hebben we wel een bepaalde formule kunnen vaststellen die vaak een juiste schatting geeft voor een vraagprijs.

Waar houden we rekening mee?
Om een reële waarde te kunnen bepalen dient rekening te worden gehouden met het volgende:

 • aantal unieke bezoekers per maand
 • aantal actieve klanten
 • gemiddeld aantal bestellingen per maand
 • gemiddelde besteding per bestelling
 • jaaromzet (gemiddelde over 3 jaar)
 • winst voor belastingen (gemiddelde over 3 jaar)
 • eventueel aanwezige voorraad
 • geregistreerde domeinnamen
 • geregistreerde (beeld)merken zoals het logo
 • de gebruikte webshop-techniek
 • investeringen die gedaan zijn
 • social media bereik (volgers)
 • social media vanity-url's
 • nieuwsbrief bestand

Vaak wordt geadviseerd 2 tot 3 x de jaarlijkse winst (gemiddelde van de laatste 3 jaar) als leidraad aan te houden. Dat kan voor een eerste grove schatting, maar is wel wat kort door de bocht. Neem gerust even contact op voor meer informatie, we helpen je hier graag mee verder.

Wil je je shop verkopen?

KLIK HIER of op onderstaande afbeelding en je komt terecht op de Webwinkel verkoop abonnement pagina waar je meer informatie vindt over de mogelijke verkoop van je webwinkel én je kunt desgewenst meteen aan de slag!

Webshop verkopen

Over ons

Webwinkelmakelaar, de makelaar voor de MKB webwinkel. Voor de MKB webwinkel is er nu een goede plek online waar webwinkels te koop staan en aangeboden kunnen worden. Good to know: de slagingskans op verkoop ligt hier de rond 75%.

Ontstaan
In onze eigen zoektocht naar het vinden van een partij voor de verkoop van onze eigen webwinkel Applepiepieces vonden we niet wat we zochten. Je komt al gauw terecht in een soort van Goudengids achtige praktijken waarbij je of veel geld moet neertellen voor een ouderwetse online, nietszeggende advertentie. Of je krijgt een karige vermelding waarbij je als nummer wegvalt in een onoverzichtelijke anonieme lijst.

We spraken meerdere ‘specialisten’ op het gebied van fusie en bedrijfsverkoop die bedragen vragen tussen de €5.000 en €10.000 én een percentage over de verkoopprijs. Vaak word er dan gevraagd naar zaken die voor een webwinkel niet van toepassing zijn zoals vast personeel en huur van het pand, maar naar social media en het dagelijkse bezoekersaantal laat staan de Google ranking wordt niet gekeken.

Daar waar de reguliere middelen te kort schieten, vullen we met Webwinkelmakelaar en ons uitgebreide netwerk van online ondernemers, het gat graag in.

Wie zijn 'wij'?
De Webwinkelmakelaar is powered by en onderdeel van Sell your stuff online, het platform waarmee je je als online ondernemer kunt blijven ontwikkelen op het gebied van branding en digital marketing. Mariko Naber is de oprichter hiervan en was tot begin 2018 ook eigenaar van jewelry brand en webshop Applepiepieces. Deze onderneming is inmiddels ook succesvol verkocht via Webwinkelmakelaar. Mariko heeft samen met haar man Mark Naber sind 1997 brandingbureau Loaded ink BNO, de basis van al hun werkzaamheden.

Contact

Het beste kun je contact opnemen door te mailen naar makelaar@sellyourstuffonline.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Onze openingstijden zijn ma – vr 10.00 – 17.00 uur.

Velen gingen je voor

Zie hier een greep uit de inmiddels verkochte webshops.

Webwinkels te koop