👋 GRATIS 5-daagse videotraining: Maak je webshop awesome > meld je aan

Zo maak je een blog voor je Mijnwebwinkel

07 april, 2017

Zo maak je een blog voor je Mijnwebwinkel

Een blog is een essentieel communicatiemiddel voor je webshop. Je kunt er berichten plaatsen over je merk, producten en andere relevante content om je verkopen te stimuleren. Binnen Mijnwebwinkel zijn er meerdere manieren om een blog te starten. Daar vertel ik je graag meer over.

Een blog is niet meer dan een website waar regelmatig nieuwe informatie – ook wel content – op verschijnt. Erg nuttig om je bezoekers net wat meer te vertellen over je merk, producten of andere relevante content.

To blog, or not to blog?

Een goed onderhouden blog ondersteunt jouw webwinkel en merk. Allereerst kun je – door de juiste zoekwoorden te kiezen – je vindbaarheid in zoekmachines verbeteren (SEO, check!). Daarnaast kun je via een blog meer beleving bij je webshop creëren. Je kunt producten op een mooie manier uitlichten en aanprijzen, om vervolgens de link naar je blogpost via social media te verspreiden. Kortom: een blog verbetert de basis voor je communicatie.

Mijnwebwinkel en blogs

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Mijnwebwinkel heeft geen ‘officiële’ blogfunctie. We hebben dan ook even getwijfeld om met onze webshop Applepiepieces naar Mijnwebwinkel te verhuizen, omdat binnen onze communicatiestrategie een blog juist zo leading is. Gelukkig ontdekten we manieren om zelf eenvoudig (!) een blog te starten binnen het Mijnwebwinkelsysteem. Deze blogcheats deel ik graag met jullie! Lees het hele blogartikel met alle tips & tricks bij Mijnwebwinkel.

Wil je voortaan altijd op de hoogte zijn van handige tips voor je webshop? Sign up! 

Hieronder nog een handige mini tutorial


Voor jou: onze geheime formule om de allermooiste en beste Mijnwebwinkel shop te bouwen

In deze online cursus, ontwikkeld samen met onze partner Mijnwebwinkel, legt doorgewinterde branding- en e-commerce expert Mariko Naber je stap voor stap uit hoe je je Mijnwebwinkel kunt omtoveren tot een prachtig visitekaartje dat je met trots de wereld instuurt en waar klanten met veel plezier terugkomen.