🎄🎅🎄🎁 GRATIS Feestdagen Handboek voor webshops 👉 Download hier

Zen voor ondernemers: rust en balans

20 maart, 2014

Zen voor ondernemers: rust en balans

In mijn boek vind je natuurlijk vooral veel zakelijk gerichte opdrachten, planningen en marketingadvies, maar ook mega-tips zoals deze. Als zelfstandig ondernemer is je zakelijk leven namelijk écht onlosmakelijk verbonden met je privé. Ook al probeer je de twee met man en macht uit elkaar te houden, je gedachten gaan wellicht altijd alle kanten op. Een idee hier, een to do daar, mailbox vol, nog een nieuwsbrief opstellen, social media plannen… Het houdt niet op en er lijkt geen knop op je gedachten te zitten.

Alle dagen Zen

En dat is precies één van de redenen waarom ik zen zo sterk aanraad. Door zen meditatie leer ik te denken wat ik wil denken zodat ik kan doen wat ik wil doen. Als je een fijn boekje zoekt om zen te begrijpen raad ik je 'Alle dagen zen' aan van Joko Beck verkrijgbaar via Bol.com.

Joko Beck, een gerespecteerd Zenmeesteres uit Amerika, schrijft in down-to-earth woorden waar het in Zen precies om gaat. Zen is in zijn eenvoud moeilijk en moet je gewoon doen: meditatie en zelfonderzoek. Geleidelijk aan krijg je inzicht in al je emoties, gevoelens en onderliggende gedachten en drijfveren. Daardoor kun je steeds beter prioriteren wat echt belangrijk voor je is en zul je je daar steeds minder afgeleid op kunnen focussen. En zo worden we gelukkiger en krijgen steeds meer voldoening in ons leven. Dit boek is een aanrader!

Een betere concentratie

Sinds 2013 jaar beoefen ik zelf zen meditatie. Het helpt mij enorm met mijn concentratie. Hierdoor krijg ik meer focus op zaken die echt belangrijk zijn. Zen betekent letterlijk: concentratie. In de zen filosofie staat één ding echt centraal en dat is: aandacht. Door het beheersen van onze aandacht zijn we optimaal in staat ons te ontwikkelen in harmonie met de wereld om ons heen.


Als ik de draad even krijt ben en veel te druk geweest dan probeer ik dagelijks minstens één keer 20 minuten te mediteren. Dit geeft mij momenteel veel rust en balans, waardoor ik alles beter overzie en daarom ook beter presteer. Wat mij betreft een dikke aanrader dus: zen.

Hier een video over mijn 'oude' zen meester Ramon Roelofs - Aandacht is leven.Meer campfire stories

Kerstpakketten zijn leuk!
Kerstpakketten zijn leuk!

02 november, 2021

Lees meer

Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!
Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!

19 oktober, 2021

Lees meer

Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021
Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021

15 oktober, 2021

Lees meer