💰 💰 💰 ZÓ verdien je meer geld met je webshop - gratis online workshop 👉 KLIK HIER

Zen voor ondernemers: rust en balans

20 maart, 2014

Zen voor ondernemers: rust en balans

In mijn boek vind je natuurlijk vooral veel zakelijk gerichte opdrachten, planningen en marketingadvies, maar ook mega-tips zoals deze. Als zelfstandig ondernemer is je zakelijk leven namelijk écht onlosmakelijk verbonden met je privé. Ook al probeer je de twee met man en macht uit elkaar te houden, je gedachten gaan wellicht altijd alle kanten op. Een idee hier, een to do daar, mailbox vol, nog een nieuwsbrief opstellen, social media plannen… Het houdt niet op en er lijkt geen knop op je gedachten te zitten.

En dat is precies één van de redenen waarom ik zen zo sterk aanraad. Door zen meditatie leer ik te denken wat ik wil denken zodat ik kan doen wat ik wil doen. Hoe dát trouwens precies zit leer je in het boek 'Leer denken wat je wil denken' van Rients Ritskes.

Een dikke aanrader, dat zen

Sinds vorig jaar beoefen ik zen. Het helpt mij enorm met mijn concentratie. Hierdoor krijg ik meer focus op zaken die echt belangrijk zijn. Zen betekent letterlijk: concentratie. In de zen filosofie staat één ding echt centraal en dat is: aandacht. Door het beheersen van onze aandacht zijn we optimaal in staat ons te ontwikkelen in harmonie met de wereld om ons heen.
 Ik beoefen wekelijks zen meditatie bij zen.nl, maar probeer ook dagelijks minstens één keer 20 minuten te mediteren. Dit geeft mij momenteel veel rust en balans, waardoor ik alles beter overzie en daarom ook beter presteer. Wat mij betreft een dikke aanrader dus: zen
 (bij Ramon Roelofs - Aandacht is leven).

Zen meditatie voor ondernemers