🎁 DO 28 jan om 20:00 uur: Webinar - mijn 20 allerbeste tips voor meer bestellingen 2021 • KLIK HIER

Zelf een webshop beginnen. Hoe? - interview met Mariko Naber in NL bruist

06 juni, 2014

Hoe begin je een webshop?

"Het boek nodigt uit tot uniek zijn, het vinden van je eigen niche, niet om te kopiëren wat anderen doen". Leuk interview ook in de Nederland Bruist magazines! Lees het hieronder.

Je hebt zelf het succesvolle Applepiepieces. Hoe ben je daar toe gekomen?

Na jarenlang als grafisch ontwerpster te hebben gewerkt in ons eigen grafisch ontwerpbureau - Loaded ink (loaded-ink.com), wat ik samen met mijn man run, wilde ik weer eens iets doen zonder computer. Zo ben ik heel intuitief mijn hart gaan volgen. Al sinds mijn jeugd ben ik dol op edelstenen en sieraden, ook bedenk ik graag oplossingen of concepten om mensen blij te maken en te inspireren. Zo ontstond Applepiepieces (applepiepieces.com), eerst heel klein en nu een full time job.

Waarom heb je besloten het boek Sell your stuff online te gaan schrijven?

Vorig jaar eind juni legde ik het webshop platform Etsy uit aan mijn ouders. En hoe je een webshop met social media kan ondersteunen en promoten. De nacht erna lag ik wakker; wat hadden wij in die vijf jaar een hoop kennis opgedaan! Bijna zonde om dat niet te delen, bedacht ik me. En zo mailde ik het boekidee de volgende ochtend naar een oude bekende van ons ontwerpbureau, Susanne, die bij de uitgeverij van ons boek werkt. De hoofdreden voor het boek is dus dat ik mijn kennis graag wil delen. Het leven is te kort om alles voor jezelf te houden!

Zelf dingen maken en verkopen is heel populair, waarom lukt het niet iedereen om hetzelfde succes te krijgen als jij hebt met Applepiepieces denk je?

  • veel mensen kiezen voor ‘iets’ wat ze nu leuk vinden, maar waar hun hart op de lange termijn toch niet ligt. Het is belangrijk uit te zoeken wat je écht leuk vindt, want iets wat je half-half doet houd je op de lange termijn niet vol.
  • blijven geloven in jezelf en je idee, laat je niet van de wijs brengen!
  • leer van je fouten. Ben je gevallen? Opstaan! Doorzettingsvermogen is moeilijk maar betaalt dubbel uit.

Vrees je geen grote concurrentie nu jij je geheim tot succes gaat delen?

Nee, daar ben ik niet bang voor. Het boek is niet alleen voor sieraden webshops, het is voor elke soort webshop en voor iedereen die begint of wil doorstarten. Bovendien heeft iedereen zijn eigen stijl, eigen producten en manier van presenteren. Het boek nodigt uit tot uniek zijn, het vinden van je eigen niche, niet om te kopieren wat anderen doen.

Ben je fulltime met Applepiepieces bezig of heb je er nog andere dingen bij?

Naast Applepiepieces werk ik ook nog aan projecten met ons ontwerpbureau Loaded ink. Wij geven bedrijven, merken en producten hiermee een gezicht, ontwerpen het logo, de huisstijl, de benodigde communicatiemiddelen, richten desgewenst de social media in en maken een plan om dit handig en snel bij te houden. Ook schilder ik graag en die schilderijen exposeer en verkopen we onder de naam Atelier Naber (ateliernaber.com). Gelukkig mag ik over de opdrachten vaak wat langer doen, want er zitten maar 24 uren in een dag helaas :)

Heb je nog andere informatie die je belangrijk of nuttig vindt te vermelden?

In het boek vind je ook interviews met 12 inspirerende vrouwen die ook allemaal een succesvolle webshop of blog hebben. Zij hebben antwoord gegeven op de vragen die ik zelf nog had. Ook hebben ze allemaal hun gouden tips gedeeld. Dat maakt het boek, wat mij betreft echt helemaal af!

Kun je 5 tips uit je boek geven tot een succesvolle webshop?

  1. je bent nooit alleen, er zijn altijd mensen om je heen die je kunnen en willen helpen!
  2. koop een grote agenda en plan alles tot in de kleinste details, schrijf het op. De kans is dan veel groter dat het gebeurd dan dat je niets plant.
  3. vind je het moeilijk om uit te vinden waar je hart ligt en krijg je maar moeilijk focus en concentratie? Leer dan te mediteren (bijvoorbeeld bij Zen.nl). Werkt perfect voor mij.
  4. twijfel je? Niet doen! Je kunt later uiteindelijk alleen maar spijt hebben van de dingen je niet hebt gedaan (of gedurfd!!).
  5. koop het boek. Ik had er (figuurlijk) een moord voor gedaan vijf jaar geleden!


Wil je voortaan op de hoogte blijven en nooit meer iets missen van Sell your stuff online? Like dan onze Facebook-pagina en schrijf je in voor de Awesome tips.