🎄🎅🎄🎁 GRATIS Feestdagen Handboek voor webshops 👉 Download hier

Waar gaan we heen deze zomer? Spoiler: 70% blijft in NL

09 juni, 2020

Waar gaan we heen deze zomer? Spoiler: 70% blijft in NL

Bij een winactie van Happlify werd aan de deelnemers gevraagd waar zij deze zomer(vakantie) heengaan. Dat gaf een heel interessant beeld voor de komende zomer van 2020, het jaar waarin we niet massaal het land uitgaan om vakantie te vieren. 

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we niet ver weg kunnen. Hoewel de lockdown op moment van schrijven achter ons ligt, is er nog geen vaccin die je beschermt tegen Covid-19. Dat betekent dat iedereen nog steeds besmet kan worden. De zomer en vooral de zomervakantie zien er daarom heel anders uit dan normaal.

Interessante cijfers

Uit de 300+ openbare inzendingen kun je de volgende cijfers halen. Interessant om een algemeen idee te krijgen van de komende zomervakantie. Goed te weten is dat de deelnemers vrouw zijn, grotendeels woonachtig in Nederland (95%) en actief op Instagram.

Het resultaat

Nederland
Het overgrote deel van de deelnemers, maar liefst 70% geeft aan in Nederland te blijven. 44% daarvan zegt een vakantie te plannen binnen Nederland en/of dagjes weg te willen. Als meest populaire bestemming wordt dan het strand aangegeven. Scheveningen wordt dan vaak genoemd als strandlocatie. Ongeveer de helft van deze Nederlandse vakantiegangers gaat naar een Nederlandse camping. Locaties die worden genoemd om aan te doen zijn o.a.:

 • strand
 • zwembad
 • terras
 • uitstapjes (dierentuin, pretpark enz.)

Thuis in de achtertuin
26% geeft aan echt thuis te blijven en vakantie te vieren in de achtertuin. Andere benamingen daarvoor die o.a. worden genoemd zijn:

 • staycation
 • tuinesië
 • balconië
 • la achtertuine
 • playa holandia

Europa
13% heeft Europa als vakantiebestemming aangegeven. De landen die o.a. worden genoemd zijn: België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Slovenië, Kroatië, Ibiza en Oostenrijk.

Het meest genoemde vakantieland wat verder weg buiten NL is Griekenland = 2% van alle deelnemers. Dit is de Europese Top 3:

 • België
 • Griekenland 
 • Ibiza / Spanje

Als men een vakantie buiten Nederland heeft gepland, wordt aangegeven dan dat zo rond september zal zijn. 

Nog geen idee
12% weet het niet en heeft nog even geen idee wat er deze zomer gaat gebeuren. Er was vaak wel wat gepland, maar dat gaat nu vaak niet door.

Ver weg
Slechts 2% wil ‘ver weg’ en heeft het over een reis naar Amerika, de rimboe of Australië, maar weet niet zeker of het wel door kan gaan.

We looove staycation, KIJK MAAR :-)

Wat kun jij hiermee?

Normaal spelen we in op reizen en vakantiebestemmingen. Luieren op een Grieks strand, mediteren op Ibiza, een fijn stadscentrum ontdekken... Dit alles meestal ver weg. Dit jaar blijft dus een whopping 70% in Nederland. Speel daar op in! In de student hangout brainstormen we over dit onderwerp op 11 juni a.s. De student hangout is de besloten Facebook groep waar je toegang tot krijgt als je Content coach deelnemer bent.

Meer content inspiratie

Weten hoe content marketing voor jou laat werken?

Deze cijfers hierboven zijn niet alleen leuk om te weten, maar je kunt er als ondernemer ook daadwerkelijk iets mee. Hoe je dit soort informatie vertaalt naar jouw marketing leer je helder en duidelijk met ons Content coach programma. Handig!

Content marketing voor ondernemersMeer campfire stories

Kerstpakketten zijn leuk!
Kerstpakketten zijn leuk!

02 november, 2021

Lees meer

Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!
Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!

19 oktober, 2021

Lees meer

Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021
Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021

15 oktober, 2021

Lees meer