🎄🎅🎄🎁 GRATIS Feestdagen Handboek voor webshops 👉 Download hier

Verdien geld met je hobby en je hart - Interview met Mariko Naber in @socialmag

13 juli, 2018

Verdien geld met je hobby en je hart - Interview met Mariko Naber in @socialmag

Mariko Naber begon haar carrière als grafisch vormgever. Naast Loaded ink design agency, dat ze samen met haar man Mark runt, heeft ze haar eigen succesvolle sieradenlabel Applepiepieces.com opgezet én helpt ze als digital marketing en branding specialist andere ondernemers met haar bedrijf Sell your stuff online. Wij spraken de creatieve duizendpoot over alle ins & outs van het ondernemerschap.

Wat is jouw kracht als ondernemer?

Ik overzie snel wat nodig is, probeer flexibel te zijn en ga mee met de tijd.

Kun je wat vertellen over Sell your Stuff online?

Sell your Stuff Online kun je zien als een online campus met toegankelijke cursussen waarin ik ondernemers help op het gebied van branding en digital marketing. Daarnaast is er ook een handig webshop-werkboek beschikbaar die je helpt om met je hobby én je hart geld te verdienen. 

Waarom een boek?

Ik hou altijd alle data bij om te kunnen meten wat goed werkt, en wat niet. Dat heb ik bij mijn sieradenlabel applepiepieces.com ook gedaan. Toen heel veel mensen aan mij vroegen hoe ik dat nu precies deed, zo’n webshop runnen en ervan rondkomen, kwam ik op het idee om een webshop-werkboek te maken.

Wat is de mooiste tip die je zou kunnen meegeven aan ondernemers met een webshop?

Het is heel belangrijk dat je je als ondernemer niet gaat blindstaren op social media. Veel mensen kennen Hyves waarschijnlijk nog wel, en je zag wat daarmee gebeurde. Dat stopte gewoon. Ik heb altijd heel erg in de nieuwsbrief geloofd en dat blijft ook mijn gouden tip aan ondernemers. Zorg voor een eigen mail-lijst en een mooie nieuwsbrief. Niet alleen met nieuws van jezelf, maar ook andere interessante items ter inspiratie.

Wat is een goede nieuwsbrief volgens jou?

Heel veel ondernemers vragen zich af wie er op hun nieuwsbrief zit te wachten. Dan geef ik vaak het voorbeeld van de Allerhande. Je hebt natuurlijk heel veel rommelfolders met reclame. Soms krijg je zo’n pakket met folders en dan staat er overal “KOOP NU”. De Allerhande staat natuurlijk ook bomvol reclame, maar dit doen ze wel subtiel in de vorm van recepten en handige tips voor in de keuken. Waar de Allerhande bij mij altijd nog een paar weken in huis ligt, liggen de andere folders al lang in de papierbak! Blijf dus net als de Allerhande vriendelijk in je nieuwsbrief en probeer iets mee te geven.

Waar denk je dat je over 10 jaar staat?

Dan heb ik alweer iets nieuws! De wereld is heel snel aan het veranderen en ik denk dat het lastig is om social media altijd voor te blijven.

Veel mensen doen vaak negatief over de tijd waarin we nu leven, maar alles kan en alles is mogelijk. Dat is hartstikke cool!

Ook plannen om jouw webshop succesvoller te maken? Laat je helpen door Mariko!

Dit interview verscheen ook in de tweede editie van Social mag uitgegeven door The Social Brand. Foto's: Elise Chung

SYSO Awesome tips nieuwsbrief voor ondernemersMeer campfire stories

Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!
Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!

19 oktober, 2021

Lees meer

Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021
Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021

15 oktober, 2021

Lees meer

Waarom storytelling zo belangrijk is voor je webshop
Waarom storytelling zo belangrijk is voor je webshop

05 oktober, 2021

Lees meer