💰Vertel over Sell your stuff online en verdien 20% commissie! • KLIK HIER

Shopify wordt nóg leuker in 2019! (de highlights van Shopify Unite 19)

21 juni, 2019

Shopify wordt nóg leuker in 2019! (de highlights van Shopify Unite 19)

Wát een Shopify nieuws! Er is zoveel moois gepresenteerd de afgelopen dagen in Canada, dat ik bijna niet weet waar te beginnen. Hierbij een poging met een aantal highlights waar je vast wel wat mee kunt als je een Shopify webshop hebt óf als je overweegt een webshop te beginnen met Shopify.

Vraag je jezelf nog af of Shopify wel geschikt is voor een Nederlandse of Belgische webshop? Daar hoeft (al jaren) geen twijfel meer over te bestaan. Shopify Payments is sinds heel recent nu ook live in Nederland en ondersteunt iDEAL betalingen! Leer er hier meer over. Bovendien sluiten betaalproviders zoals Mollie ook perfect aan met alle denkbare betaalmiddelen én taalwissels... dát is heel binnenkort ook helemaal geen issue meer. Lees snel verder, het wordt leuk!

Wat is Shopify Unite?

Tijdens Shopify Unite komen partners en ontwikkelaars van over de hele wereld jaarlijks samen voor drie dagen om geïnspireerd te worden en in gesprek te gaan over de toekomst van e-commerce. Er wordt verbinding gemaakt met gelijkgestemde collega's en Shopify geeft de deelnemers een exclusieve blik op nieuwe features en plannen rondom het Shopify systeem en e-commerce. Wij zijn dit jaar helaas niet gegaan, maar in 2020 wil ik er zeker bij zijn.

Zoals gezegd hierbij voor jou de highlights die mij meteen opvielen. Er zijn veel toevoegingen, tweaks en aanpassingen geïntroduceerd, maar die zijn meer van toepassing voor de programmeurs en App developers. Het complete verslag van alle aankondigingen vind je op deze pagina Here’s Everything We Announced at Shopify Unite 2019. We weten nog niet hoe alles uit zal pakken en hoe het werkt, maar hierbij de meest opvallende zaken (voor nu):

1 - Online store: Core

fotocredit: Shopify

Het Shopify systeem is al heel mooi plug & play. Als je niet wilt programmeren dan is dat ook niet nodig. Toch loop je als ontwerper soms tegen het punt aan dat je niet élke pagina makkelijk kunt voorzien van zogenaamde 'secties'. Dat zijn de blokken waarmee je de homepagina (start) wel heel makkelijk kunt voorzien van een opt-in, gallery, productoverzicht, stukje tekst enz. zónder te programmeren. 

Secties op elke pagina

Er bestaat een workaround, uiteindelijk is alles wel te programmeren, maar heel binnenkort... komen er dus secties op elke pagina! Hiermee heb je straks ultieme flexibiliteit om pagina's naar jouw behoefte aan te maken en super eenvoudig aan te passen én te voorzien van conversie verhogende onderdelen.

Master pages

Met deze nieuwe functie kunnen webshop eigenaren de inhoud definiëren die op meerdere pagina's wordt weergegeven en wijzigingen toepassen op alle pagina's onder een specifiek paginatype, eenvoudig door de hoofdpagina te bewerken.

Starting points

Thema's zullen deze startpunten aanbieden, een selectie van vooraf samengestelde inhoud secties (opgemaakte pagina's denk ik) die het inrichten van een webshop (nog) sneller gaan maken. Je kunt dan een gewenste startpunt selecteren en deze eenvoudig vullen met je eigen content.

User experience

Dit en zoveel meer wordt verpakt in een nieuwe gebruikersinterface die nog intuïtiever wordt dan deze al is.

2 - Checkout app extensions voor abonnementen

Betaling van abonnementen zijn in de nabije toekomst mogelijk binnen de checkout van Shopify. Op deze manier hoeven de klanten niet langer buiten de Shopify checkout om hun betaling te voltooien als het gaat om terugkerende betalingen bij abonnementen (subscriptions). Hiermee wordt Shopify ook voor de verkoop van diensten steeds aantrekkelijker.

3 - Een sterker merk met video en 3D

fotocredit: Shopify

Het aandacht krijgen van een potentiële klant heeft tegenwoordig veel te maken met het vertellen van je merk verhaal. Kennismaken met een product dat je nog niet eerder 'live' hebt gezien, gaat een stuk beter met video of als je het in 3D kunt bekijken. Nóg leuker wordt het met augumented reality, iets wat zich inmiddels al heeft bewezen (zie hier voor ook Create immersive shopping experiences with Shopify AR). Omdat tests uitwijzen dat het de conversiepercentages aanzienlijk verbetert, investeert Shopify nu in krachtigere en robuustere product-browse-ervaringen die zorgen voor een hogere betrokkenheid en een betere conversie.

Later dit jaar zal Shopify de video- en 3D-updates voor de productsectie van Shopify Admin beschikbaar stellen. Lees hier alvast meer over het maken van 3D-modellen.

Hier een korte video waarmee je kunt zien hoe Shopify AR in de praktijk eruit ziet.


4 - Je webshop in meerdere talen

fotocredit: Shopify

Yes! Geen app meer nodig straks om je Shopify shop meertalig te maken! Ook ondersteunt het Shopify systeem nu verschillende subdirectory's in URL's (bijv. Shop.com en shop.com/fr) om zo de meerdere talen te ondersteunen. Met deze verbeteringen kunnen verkopers SEO optimaliseren en dezelfde consistente winkelervaring in meerdere talen aanbieden. O M G!

Dit waren in a nutshell een paar heel tastbare, grote veranderingen waarmee het Shopify systeem binnenkort wordt uitgebreid. Wij zijn blij, wat vind jij ervan?

Gratis Shopify proberen

Sell your stuff online is official education Shopify partner en expert. We ontwerpen en produceren jouw Shopify webshop en zorgen daarna dat je als online ondernemer alle tools voor handen hebt om er een mega succes van te maken!

  • KLIK HIER als je zelf een gratis een Shopify webshop wilt uitproberen

Ook ontwikkelden we een online cursus waarbij je zelf een professionele Shopify webshop from scratch kunt opzetten. Je krijgt hiermee al onze tips & tricks die er zijn om jouw shop zo converterend mogelijk in de markt te zetten. Stap voor stap ben je binnen no-time online!

Vragen?

Neem contact met ons op, meld je aan voor Awesome ondernemers tips of meld je HIER aan bij de (gratis) besloten Insiders groep waar je andere ambitieuze online ondernemers vindt, net als jij! 🔥