💰 💰 💰 ZÓ verdien je meer geld met je webshop - gratis online workshop 👉 KLIK HIER

Praktijkvoorbeeld: verhuizen met je webwinkel

21 oktober, 2016

Verhuizen met je webwinkel

Een onderneming is altijd in beweging en zo ook onze eigen webwinkel. In de loop der jaren is er ontzettend veel veranderd, net als onze wensen. Na het gebruik van verschillende webwinkelsystemen was het tijd voor een overstap. Ik heb bijgehouden wat hierbij komt kijken en deel mijn bevindingen van de verhuizing van onze webshop Applepiepieces vandaag met jou.Een onderneming is altijd in beweging en zo ook onze eigen webwinkel. In de loop der jaren is er ontzettend veel veranderd, net als onze wensen. Na het gebruik van verschillende webwinkelsystemen was het tijd voor een overstap. Ik heb bijgehouden wat hierbij komt kijken en deel mijn bevindingen van de verhuizing van onze webshop Applepiepieces vandaag met jou.

Het ideale systeem vinden

Als je al even meedraait als online ondernemer, dan weet je dat er een heleboel aanbieders zijn van webwinkelsystemen. Én dat de keuze moeilijk is omdat het bijna altijd appels met peren vergelijken is. Toch is er wel een manier om uit te vinden welk webwinkelsysteem er bij jou past. Het komt feitelijk neer op het maken van jouw wensenlijst en deze naast elk relevant webwinkelsysteem leggen. Denk bijvoorbeeld aan zaken als:

  • Het beschikbare budget
  • Betaalprovider koppelingen (heb je een Nederlandse webwinkel dan is iDEAL bijv. essentieel)
  • Is een eventuele taalwissel / valuta mogelijk?
  • Maximaal aantal in te voeren producten
  • Gebruiksvriendelijkheid van het systeem (ga je zelf aan de slag of heb je een programmeur ‘bij de hand’)
  • Lay-out (in hoeverre kun je de vormgeving aanpassen naar je eigen huisstijl?)
  • Nieuwsbrief koppeling

Sinds 2008 heeft onze webwinkel Applepiepieces veel soorten software gekend. We begonnen met een custom made systeem, gevolgd door Prestashop, Magento, Shopify en nu Mijnwebwinkel. Overal was wel wat over te zeggen, zowel positief als negatief. Lees het hele blogartikel met alle tips & tricks bij Mijnwebwinkel.