Download nu het gratis One page business plan *KLIK HIER*

Persbericht lancering Webwinkelmakelaar, de makelaar voor de MKB webwinkel

26 februari, 2018

Persbericht lancering Webwinkelmakelaar, de makelaar voor de MKB webwinkel

Voor de MKB webwinkel is er nu een duidelijk online platform waar webwinkels te koop aangeboden kunnen worden. Tot voor kort was het aanbod van webwinkels een onderdeel binnen de website van Sell your stuff online, het platform voor online ondernemers. Maar vanaf nu heeft de Webwinkelmakelaar een eigen overzichtelijke, zelfstandige website www.webwinkelmakelaar.com

Webwinkels van het eerste uur zijn ongeveer 5 tot 10 jaar geleden gestart. Eén op de vijf is inmiddels al gestopt, anderen zijn daarentegen flink doorgegroeid of zijn nu toe aan een grote verandering. Vaak betekent deze verandering voor de eigenaar van deze shops, doorpakken, uitbreiden of stoppen. De Webwinkelmakelaar is dan dé plek om een nieuwe webshop te vinden of juist te koop te zetten.

Hoe werkt het?

Er zijn twee abonnementen beschikbaar: basic en royal. Beide abonnementen geven drie maanden een eigen profielpagina op Webwinkelmakelaar.com. De meest gekozen royal versie geeft meer begeleiding dan basic en een aantal keer exclusieve exposure via social media en de Sell your stuff online nieuwsbrief.

Met een de benodigde gevevens meldt de verkopende partij zich aan en neemt het gewenste abonnement af. De Webwinkelmakelaar maakt vervolgens een volledige profielpagina aan en publiceert deze om de exposure aan geïnteresseerden te starten.

Begeleiding

Elke webwinkel is anders, maar via de Webwinkelmakelaar is een verkoop- en aankoop checklist te downloaden, waardoor de voorbereiding net even wat makkelijker is.

Ontstaan

Webwinkelmakelaar oprichter Mariko Naber: “In onze eigen zoektocht naar het vinden van een partij voor de verkoop van onze eigen webwinkel Applepiepieces  vonden we niet wat we zochten.

Je komt al gauw terecht in een soort van Goudengids-achtige praktijken waarbij je of veel geld moet neertellen voor een verouderde online advertentie. Of je krijgt een karige vermelding waarbij je als nummer wegvalt in een onoverzichtelijke anonieme lijst.

Bedrijfsovername specialisten vragen bedragen tussen de €5.000 en €10.000 en meestal een succesfee over de verkoopprijs. Vaak wordt er dan gevraagd naar zaken die voor een webwinkel niet van toepassing zijn, zoals vast personeel, en huur van het pand. Maar naar social media en het dagelijkse bezoekersaantal, laat staan de Google ranking, wordt niet gekeken.

Daar waar de reguliere middelen te kort schieten, vult de Webwinkelmakelaar en het uitgebreide Sell your stuff online netwerk van online ondernemers het gat.”

Wie zit erachter?

De Webwinkelmakelaar is onderdeel van Sell your stuff online, een platform waarmee je je als online ondernemer kunt blijven ontwikkelen op het gebied van branding en digital marketing. Mariko Naber is de oprichter hiervan en was tot voor kort ook eigenaar van jewelry brand en webshop Applepiepieces. Deze webwinkel is inmiddels succesvol verkocht via de Webwinkelmakelaar. Mariko heeft samen met haar man Mark Naber sinds 1997 brandingbureau Loaded ink BNO, de basis van al hun werkzaamheden.

 

EINDE – – – noot voor de redactie en niet voor publicatie.
Neem voor meer informatie en/of aanvullend HR-beeldmateriaal contact op met:
Sell your stuff online
contactpersoon: Mariko Naber
telefoon: 070-322 65 70
e-mailadres: makelaar@sellyourstuffonline.nl