🔥 Voor jou: Content marketing voor de lente in coronatijd • KLIK HIER

Onze hulp aan jou

23 maart, 2020

Onze hulp aan jou

Zelf hebben we best even met een knoop in onze maag gezeten. En nog steeds is het elke dag opnieuw zoeken naar 'hoe we het goed doen' in een situatie als deze. Want wat en hoe communiceer je nu als ondernemer zonder gebruik te maken van de situatie? Je wilt helpen, maar je moet zelf ook overeind blijven. 

Op veel manieren ontwricht coronavirus in korte tijd het dagelijks leven en (kleine) zelfstandigen voelen dat direct. Daarom bedachten we verschillende initiatieven die jou als ondernemer kunnen helpen.

Gratis Shopify kickstart spoedcursus

Dit idee ontstond toen we zagen dat veel stenen winkels, restaurants en andere offline ondernemingen hun deuren moesten sluiten. Het belang van online zijn is nu groter dan ooit. Met deze kickstart willen we iedereen snel op weg helpen met een goedlopende en winstgevende online onderneming/ Shopify webshop. In tijden van nood moeten we elkaar helpen. De spoedcursus is gratis.

👉 KLIK HIER en begin vandaag nog!

  20% korting voor jou op al onze digitale tools!

  De komende tijd zijn we wellicht voor een lange tijd aan huis gekluisterd. Daarom hebben we besloten 20% korting te geven op al onze digitale tools zodat werken aan je skills nog wat toegankelijker voor je is. Met code: zorgvoorjezelf actieveer je de korting inde checkout. Deze kortingscode is voorlopig geldig t/m 06-04-2020. Zorg voor jezelf, maak je sterk #hanginthere

  KLIK HIER voor de digitale tools 

  Webinar: Hoe wapen je je tegen een crisis?

  Hoe wapen je jezelf én je onderneming zo goed mogelijk tegen een crisis? Schrijf je in en ik geef je graag antwoord met deze super waardevolle webinar. Weken geleden werd dit webinar op de planning gezet en nu zitten we middenin de coronacrisis. Hoe kun je daarmee omgaan? Wat doen anderen? Wat kun je doen om overeind te blijven? Ik behandel het allemaal met veel recente voorbeelden.

  👉 MELD JE HIER AAN en stay strong!

  Meer hulp: boek een free focus call

  Weet je het even niet meer, zit je vast? Vind je het moeilijk een 'new normal' te vinden met je onderneming? Plan dan een focus call in met mij - Mariko, gratis en vrijblijvend. Laten we bespreken wat jouw onderneming nodig heeft, want er is geen 'one size fits all'. Dan praten we max. 30 minuten voor persoonlijke hulp, even sparren of brainstormen. 

  KLIK HIER en boek jouw free focus call 

  Hoe nu verder?

  Ter afsluiting wijs ik je graag nog naar een klein lijstje met wat je als ondernemer nu kunt doen.

  Je vindt deze post ook hier op Instagram, misschien wil je 'm delen ❤️

  Noodpakket overheid

  Van onze boekhouder Vercauteren Administraties ontvingen we onderstaand bericht betreft de ingrijpende maatregelen die het kabinet eerder aangekondigde, in deze persconferentie, ter ondersteuning van het bedrijfsleven tijdens de huidige crisis die het gevolg is van het coronavirus. Hieronder een overzicht.

  Uitstel van betaling
  Zo krijgen alle ondernemers die daarom verzoeken uitstel voor het betalen van belasting voor een periode van 3 maanden. De invorderingsrente én belastingrente wordt naar vrijwel 0% teruggebracht. Ook zullen er geen verzuimboetes worden opgelegd voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonheffingen en btw.

  Nieuwe, soepele regeling voor werktijdverkorting
  De bestaande regeling voor de aanvraag van werktijdverkorting wordt per direct vervangen door een noodfonds. Vanuit deze nieuwe regeling zal een tegemoetkoming in de loonkosten kunnen worden aangevraagd van maximaal 90% van de loonsom, waarbij het UWV een voorschot zal betalen van 80% van de tegemoetkoming. Voorwaarde is wel dat er geen ontslagen vallen bij de onderneming en de lonen worden doorbetaald. Ook moet er sprake zijn van een omzetdaling van tenminste 20%, gemeten vanaf 1 maart. Overigens worden alle reeds ingediende, maar nog niet behandelde aanvragen voor werktijdverkorting onder de oude regeling automatisch overgezet naar de nieuwe regeling.

  Tijdelijke ondersteuning voor zzp-ers
  Verder komt er een tijdelijke ondersteuningsregeling voor zzp-ers. Via een versnelde procedure kan een zzp-er bij zijn of haar gemeente een uitkering aanvragen voor een periode van drie maanden. Deze uitkering vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald. Om tijd te besparen zal de regeling geen partner- of vermogenstoets krijgen. De regeling is nog niet precies uitgewerkt. Vandaar dat het advies is om nadere berichtgeving op dit punt af te wachten.

  Verruiming garantieregeling
  Dan wordt ook de regeling Garantie Ondernemersfinanciering, waarmee MKB-ondernemingen met een overheidsgarantie een banklening kunnen aanvragen, verruimd en krijgen bepaalde kleine ondernemers met een microkrediet uitstel van aflossing voor een periode van 6 maanden en een rentekorting.

  Borgstellingsregeling voor land- en tuinbouw
  Voor bedrijven in de land- en tuinbouwbedrijven komt er een tijdelijke borgstelling voor werkkapitaal. Het kabinet zal zich via deze regeling borgstellen voor kredieten van agrarische ondernemers. Hiervoor zal de bestaande regeling Borgstelling MKB-Landbouwkredieten worden verruimd.

  Compensatie voor specifieke sectoren
  Tot slot komt er een compensatieregeling voor specifieke sectoren die het zwaarst getroffen worden, zoals bijvoorbeeld de horeca. Via een speciaal noodloket zouden de getroffen bedrijven eenmalig direct een bedrag van € 4.000 kunnen ontvangen. De specifieke voorwaarden ten aanzien van de bedrijven die voor deze regeling in aanmerking komen worden nog verder uitgewerkt en ook aan de tegemoetkoming zelf wordt nog gewerkt. Dit kan dus nog wijzigen.

  Deze Coronavirus informatiepagina wordt door Vercauteren Administraties up to date gehouden. Handig!

  Niets meer missen?

  Schrijf je dan in voor onze Awesome tips (nieuwsbrief). Wil je meer weten of suggesties hebt, neem dat zeker even contact met ons op. We LOVE e-mail. Lieve groet en stay safe!