Onderneming in the spotlights: Dreamkey design

08 januari, 2018

Dreamkey design, onderneming in the spotlights

Alles is altijd in beweging, zeker als het gaat om de digitale wereld om ons heen. In de laatste jaren zijn er zoveel webshops bijgekomen én ook zoveel weer in rook opgelost! Soms is het niet bij te houden. De kunst is dan ook dat je niet alleen een mooie unieke webshop opzet, máár juist dat je blijft bestaan! En dat je er van kan bestaan natuurlijk, want dat is toch voor velen het doel, ‘van je hobby bloedserieus je werk maken’. 

Hoe doe je dat dan? Van je droom een droombaan maken… Dat vroegen wij Nienke van de Water die met haar fijne webshop Dreamkey Design alweer 7 jaar steady aan de weg timmert en heel mooi blijft vernieuwen en groeien.

Grafisch ontwerper Nienke van de Water begon in 2011 haar eigen webwinkel, voornamelijk om haar eigen ontwerpen te verkopen. In de loop van de jaren is Dreamkey uitgegroeid tot dé webwinkel waar je moet zijn voor mooie, unieke papierwaren die je leven nét even dat beetje mooier maken. Buiten Nienke’s eigen collectie, verkoopt de webshop momenteel ook veel moois van andere talentvolle ontwerpers.

Nienke, wat vind je zelf het leukst aan online ondernemen?

De vrijheid is toch wel het belangrijkste waarom ik ben gaan ondernemen. Kunnen doen wat ik het allerleukste vind en ontwerpen binnen mijn eigen stijl. Je kan het bedrijf helemaal zo inrichten als je zelf wilt.

Het fijne aan de online wereld is dat je heel makkelijk in contact komt met je ideale doelgroep. Er is zo enorm veel mogelijk!

Wat is/was jouw grootste struggle en hoe ga/ging je daarmee om?

Ik heb een tijdje gehad dat ik echt het idee had dat ik geleefd werd. Ik was zo druk met de webwinkel dat ik was vergeten wat ik er ook alweer zo leuk aan vond. Hier heb ik afgelopen jaar goed over nagedacht en ik ben me nu veel meer gaan focussen op wat ik zelf het leukste vind. Ik heb nu de touwtjes weer in handen en ben weer heel gelukkig met Dreamkey!

Werk je nu full time aan Dreamkey?

Ja, ik werk sinds begin 2015 fulltime aan Dreamkey.

Ben je meteen full time begonnen?

Nee, ik heb het eerst nog naast een fulltime stage gedaan en daarna naast een parttime baan als grafisch ontwerper. In het begin was het echt een hobby, maar toen ik merkte dat het beter ging lopen had ik natuurlijk de droom dat het ooit m’n fulltime baan zou worden.

Het omslagpunt was eigenlijk toen ik merkte dat ik op begon te kijken tegen de dagen dat ik voor de baas moest werken. Ook was het steeds lastiger te combineren. Ik had elke dag meerdere pakketten die de deur uit moesten en dus moest ik elke ochtend met al die pakketten in de bus naar Amsterdam, om daar vervolgens bij een PostNL punt mijn pakketten af te geven en daarna weer een andere bus naar m’n werk te nemen. En als ik dan ’s avonds moe thuis kwam, moest ik weer aan de slag met alle pakketten zodat die de volgende ochtend weer verzonden konden worden.
Dus toen heb ik op een gegeven moment de knoop doorgehakt en m’n baan na 2,5 jaar opgezegd om me helemaal te kunnen focussen op Dreamkey.

Hoe denk je zelf dat je het voor elkaar hebt gebokst dat je van jouw webshop je eigen baan hebt gecreëerd?

Ik denk vooral door dicht bij mezelf te blijven. Het is mijn passie en ik denk dat je dat ook automatisch uitstraalt. Ik leg mijn hart in het bedrijf en dat voelen anderen toch aan. Omdat ik het allemaal zo leuk vind, vind ik het ook geen probleem om er zo hard aan te werken.

Ook is het natuurlijk een kwestie van doorzetten, doen wat goed voelt en ervoor te gaan. Geef niet zomaar op en heb geduld. Het is nou eenmaal niet realistisch om binnen een paar maanden een fijn salaris eruit te kunnen halen. Je moet alles vanaf het begin opbouwen en dat kost nou eenmaal tijd.

Wat zijn jouw toekomstplannen?

Ik wil heel graag een team om me heen verzamelen die me helpen met bijvoorbeeld teksten schrijven, marketing, bestellingen versturen etc. Zo kan ik me zelf veel meer focussen op wat ik het leukst vind; het creatieve gedeelte. Het ontwikkelen van nieuwe producten en op zoek gaan naar nog meer mooie merken voor in de webwinkel.

Dat is ook 1 iets wat ik geleerd heb de afgelopen tijd; je KAN het niet alleen blijven doen als je wilt groeien.

Heb je nog een gouden ondernemers tip voor webshop eigenaren die door willen groeien?

Blijf dicht bij jezelf. Onderzoek wat je het allerliefste doet en ga je daar op focussen. Kijk niet teveel naar wat andere doen en laat je niet gek maken door wat andere zeggen. En zoals ik net al zei; zoek hulp. Durf dingen los te laten.

Dat is nog eens een mooie afsluiter, “Durf dingen los te laten”. Soms blijf je inderdaad veel teveel plakken aan iets wat zijn beste tijd al lang heeft gehad. Kijk verder, maar gebruik de kennis die je hebt opgedaan en stap weer een treetje hoger.
Nienke, zoveel dank voor jouw fijne, eerlijke en mooie antwoorden. Veel succes nog met je prachtige Dreamkey Design, we blijven jou op de voet volgen!

Meer Dreamkey Design

website: www.dreamkey.nl
Instagram: instagram.com/dreamkeydesign
Facebook: facebook.com/dreamkeydesign

Wil jij ook een mega succes maken van jouw onderneming?

Kijk dan eens in onze store vol tools speciaal voor webshopeigenaren én online ondernemers. Daar zit vast wel iets tussen wat je goed gebruiken kunt om 'next level' te gaan en net als Nienke succesvol ondernemer te worden!
Laat een reactie achter

Reacties worden eerst altijd even gecheckt voordat ze online verschijnen.