💰Vertel over Sell your stuff online en verdien 20% commissie! • KLIK HIER

Nieuwe partner: Pinacademie voor Pinterest

23 november, 2017

Nieuwe partner: Pinacademie voor Pinterest

Pinterest… daar waar je úren bent aan het bewaren van lekkere recepten, leuke woonkamer ideeën, toffe muurschilderingen, DIY’s met de kids en weet ik veel wat nog meer. Ja, dat social media dus dat je de laatste tijd zelfs misschien een beetje mijdt omdat je bang bent dat je je avond zit weg te pinnen. Maar dát is zonde! Zeker als je je bedenkt dat je Pinterest namelijk fantastisch zakelijk in kunt zetten! Maar hoe dan? Kijk, dat weet Jody Hoogendoorn van de Pinacademie ons haarfijn uit te leggen! Lees snel verder.

Pinterest voor jouw onderneming

Pinterest is een sociaalnetwerksite die fungeert als prikbord. De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen pinnen en vervolgens op een van de aangemaakte moodboards plaatsen. De website is met name in trek bij vrouwen (ongeveer 80% van de gebruikers). De bedenker van Pinterest is Ben Silbermann. (bron: Wikipedia)

Het aantal Nederlandse Pinterest gebruikers zit in 2017 op 2,4 miljoen. Daarmee komt 1,6% van de 200 miljoen (!!) pinners wereldwijd uit Nederland. In Nederland zijn er momenteel 381.000 actieve pinners per dag. Dat is nogal wat! Stel je voor dat je daar zichtbaar bij wordt, een mooie grote groep dus!

Partner Pinacademie

Jody Hoogendoorn is sinds het vroege begin van Pinterest actief als één van de early adopters in Nederland. Niet alleen heeft ze 200.000 volgers, ook staat ze in de Top 6 van Nederlandse Pinfluencers en heeft steeds alle ontwikkelingen van het medium gevolgd. Als marketing- en communicatiespecialist op haar vakgebied zet zij deze enorme schat aan kennis in om ondernemingen en bloggers succesvol te laten zijn op Pinterest.

Jody: “Vaak hoor ik dat zij Pinterest lastig vinden en het niet het gewenste resultaat oplevert. Het blijft dan bij plaatjes kijken maar levert niet meer webbezoekers op. Pinterest werkt heel anders dan Facebook, Twitter of Instagram. Ik geef je praktische inzichten in de kansen en mogelijkheden van Pinterest waarna je het optimaal inzet als traffic machine voor meer bezoek en verkoop op je website, webshop of blog.” Dat klinkt ons als muziek in de oren en daarom hebben we Jody een paar prangende vragen gesteld, hier komen ze.

Wat is dé reden voor een webshop om Pinterest te gebruiken?

Pinterest is een echte traffic machine en kan dus veel verkeer naar je website brengen mits je het volgens de regels van Pinterest doet. Anders dan op andere platformen gebruiken mensen Pinterest juist om te zoeken naar interesses en ideeën voor zichzelf en niet om te liken en delen met anderen. Daarnaast zijn berichten op bijvoorbeeld Facebook en Twitter heel vluchtig. Een bericht op Pinterest kan maanden, zelfs jaren verkeer naar je website brengen. Pinterest is een echte stoommachine die langzaam op gang komt. Je ziet dus niet binnen 2 weken al resultaat. Als je zorgt voor continuïteit en goede pins zul je zien dat je maand na maand steeds meer webverkeer krijgt uit Pinterest.

Kun je ook klanten genereren via Pinterest?
Zeer zeker kun je klanten genereren via Pinterest. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat 1 op de 2 deelnemende pinners een aankoop doen nadat zij een promoted pin hebben gezien. Promoted pins zijn nog niet mogelijk in Nederland, alleen nog in Engelstalige landen, maar zit er wel aan te komen. Maar zelfs zonder de advertentiemogelijkheden kun je juist nu al klanten genereren via Pinterest. Belangrijk is dat je meerwaarde biedt op Pinterest. Ideëen en tips geeft. Wat kunnen mensen met jouw product doen? Als ze op jouw website komen voor meer informatie is het aan jou om te zorgen dat je antwoord geeft op al hun vragen.

Wat kun jij de webwinkeleigenaar nog als gouden tip meegeven
Pinterest is een zoekmachine en geen social media. Als je die mindset veranderd en Pinterest inzet waarvoor het bedoeld is, zul je zien dat het meer oplevert.

Wat een fijne antwoorden allemaal Jody, dankjewel! Hier kunnen we zeker wel wat mee. Wil jij meer weten over hoe je Pinterest zakelijk in kan zetten? Dan ben je bij de Pinacademie aan het juiste adres! Klik hieronder door voor de 100 Pinterest tips voor meer traffic en verkoop. Mooi meegenomen!

Over onze partners

Wij reiken je graag de allerbeste tools aan om jou en je webshop zo succesvol mogelijk te maken. Dat doen we niet alleen, want ook wij weten écht niet alles! Daar hebben we fijne partners voor. Dat zijn niet zomaar ‘handige contacten’, maar het zijn met zorg geselecteerde specialisten in hun vakgebied. Ontdek op deze pagina de experts die jou met hun skills verder kunnen helpen. En schrijf je in voor de Awesome tips zodat je van alles als eerste op de hoogte blijft!