👋 GRATIS 5-daagse videotraining: Maak je webshop awesome > meld je aan

Must read: The Alchemist van Paulo Coelho

28 juli, 2017

Must read: The Alchemist van Paulo Coelho

De Alchemist van Paulo Coelho, een heerlijke klassieker voor op bijvoorbeeld op je welverdiende vakantie. Het boek omschrijft zich eenvoudigweg nog het beste als 'een mooi verhaal over wat er echt belangrijk is in het leven'. De eerste druk verscheen al bijna 30 jaar geleden, het boek heeft dus al meerdere verschijningsvormen achter de rug. Zo heb ik een prachtige luxe versie met goud en linnen. Maar welke versie je ook hebt, het is in dit geval de inhoud die werkelijk telt en als deze je aanspreekt neem je ‘m je leven lang met je mee.

De Alchemist, niet zomaar een boek

De Alchemist is een boek van Paulo Coelho, een Braziliaanse schrijver, die in de gehele wereld wordt gelezen. In 1988 kwam De Alchemist uit in Brazilië, onder de naam O Alquimista en in 1993 werd de Engelse versie uitgebracht. In 74 landen bereikte het boek de nummer 1-positie van meest verkochte boeken. Totaal werden er wereldwijd meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht.

De Andalusische schaapherder Santiago koestert van jongs af aan maar één wens: reizen, alle hoeken van de wereld onderzoeken en dan eindelijk te weten komen hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste. Na vele omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist. Deze beschikt niet alleen over grote spirituele wijsheid, hij kent ook de diepten van het hart waarin de laatste waarheden over onszelf verscholen liggen. Als nomaden dolen wij schijnbaar verloren door een eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ook ons hart zich bevindt. De queeste naar een lotsbestemming kan gelezen worden als een ontwikkelingsroman maar ook als een wonderlijke en vooral symbolische sleutel tot onze tijd. Een magische fabel met de diepe wijsheid van een klassiek sprookje.

Het leest fijn weg, geeft stof tot nadenken en heeft niets en toch ook weer alles met ondernemen te maken. Want ook ondernemen is, net als het leven, een reis vol ontdekkingen. Deze gaat in elk geval zeker bij mij weer mee in de koffer! Hier te bestellen.

bron: Bol.com en Wikipedia

Wil je niet lezen maar nu weten waar het over gaat?

Dikke, vette spoiler alert. Ik zou het zonde vinden als je het boek wilt lezen en je dan eerst deze video kijkt. MAAR ik begrijp ook dat een ondernemer soms gewoon geen tijd heeft om te lezen!!
Meer campfire stories

Vergroot je werkplezier met deze 5 tips (2022 proof)
Vergroot je werkplezier met deze 5 tips (2022 proof)

16 september, 2021

Lees meer

DIY videomarketing: de tips & tricks die elke ZZP’er moet kennen
DIY videomarketing: de tips & tricks die elke ZZP’er moet kennen

10 september, 2021

Lees meer

Mijn nieuwe boek: Happlify your life (niet over webshops en marketing)
Mijn nieuwe boek: Happlify your life (niet over webshops en marketing)

07 september, 2021

Lees meer