🎄🎅🎄🎁 GRATIS Feestdagen Handboek voor webshops 👉 Download hier

Mijn 3 marketing must have tool tips die je leven makkelijker maken

11 juni, 2016

Mijn 3 marketing must have tool tips die je leven makkelijker maken

Facebook, Instagram, Pinterest, bloggen… weet je niet wat je eerst moet doen en blokkeer je al bij het idee dat je ermee aan de slag ‘moet’? Bedenk dan dat niets ‘moet’, maar kies vooral het medium wat je echt ligt. Schrijf je graag? Begin dan een blog. Fotografeer je graag, dan is Instagram jouw uitgangspositie. Bedenk dat je beter één middel goed kan doen dan geen óf alles half. Hieronder kun je lezen wat ik dagelijks gebruik voor de online marketing van Applepiepieces.

Als je alleen werkt of in een klein team, is het handig de online marketing een vast dagdeel in de week te geven. Maandagochtend bijvoorbeeld. Je stippelt dan de hele week uit en gebruikt bijvoorbeeld Buffer om alle kanalen te vullen. Hieronder beknopt hoe wij met Applepiepieces dat doen.

1 Plan je hele week met Buffer

Een grote hulp bij het bedienen van alle social media is Buffer. Buffer is een online tool om jouw (zakelijke) social media berichten in te plannen. Na het plannen, worden de berichten automatisch gepost op de tijdstippen die jij hebt bepaald. Vervolgens kun je met behulp van de statistieken zien wat deze berichten hebben gedaan. Hootsuite is een zelfde soort service, maar mijn voorkeur gaat momenteel naar Buffer omdat ik deze ook overzichtelijker vindt. Bij het inplannen van de week is de Facebook pagina leidend. Per dag zetten we minimaal drie berichten klaar, zoals:

  • een uitgelicht artikel
  • een artikel dat bijna is uitverkocht
  • actie herhaling (friendly reminder)
  • feel good foto/video (voor de fun, passend bij onze doelgroep)
  • hello weekend / vrijdag / maandag - inspiratie / trend / kleur

Deze berichten posten we met Buffer tegelijkertijd ook op Google+ en foto’s gaan ook door naar Pinterest. Vervolgens worden alle Facebook berichten worden automatisch ook op onze Twitter timeline gepost (dat kun je zo regelen).
Wat dan overblijft is Instagram. Instagram is nog niet te automatiseren. Maar lees hieronder wat je er wél mee kunt.

Nooit meer iets missen van Sell your stuff online? Like dan onze Facebook-pagina en schrijf je in voor de Sell your stuff tips & tricks.

2 If this then that, eh... wat?!

IFTTT oftewel ‘if this, then that’ is een service om ‘de wereld om je heen te automatiseren’ en dat gaat heel ver. Wees gewaarschuwd, het is verslavend! Niet alles is mogelijk omdat veel ‘recepten’, zoals de acties worden genoemd, op Amerika zijn gericht. Maar evengoed kun je eindeloos programmeren en variëren. Wat een heel handig recept is in het kader van je dagelijkse marketing tools bijvoorbeeld is het automatisch posten van al je Instagram-posts naar Twitter. Ja, dat kan ook vanuit Instagram zelf, maar dan krijg je slechts een vinkje naar Instagram. Met IFTTT wordt de foto mooi in de Twitter timeline geplaatst. Dat is natuurlijk veel beter!

3 MailChimp it is baby!

Verder gebruiken we natuurlijk het blog en MailChimp voor de Applepiepieces nieuwsbrieven. Op het blog plaatsen we nieuwswaardigheden waar we social media naar kunnen laten verwijzen. De nieuwsbrief gebruiken we drie tot vier keer per week. Vaak worden de topics na versturing van de nieuwsbrief ook via Buffer op social media gedeeld. Tip: maak al je nieuwsbrieven op één dag(deel) in de week. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de maandagochtend, dan ben je er meteen vanaf! Op deze manier wordt er van alle content optimaal gebruik gemaakt en doe je niets voor niets!

We helpen jou graag verder

Ben je op zoek naar meer handvatten of advies die jou als online ondernemer verder kunnen helpen? Kijk dan eens bij onze tools, we helpen je graag verder!Meer campfire stories

Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!
Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!

19 oktober, 2021

Lees meer

Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021
Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021

15 oktober, 2021

Lees meer

Waarom storytelling zo belangrijk is voor je webshop
Waarom storytelling zo belangrijk is voor je webshop

05 oktober, 2021

Lees meer