Haal het meeste uit social media met zo min mogelijk tijd - gastblog bij Mijnwebwinkel

21 september, 2018

Haal het meeste uit social media met zo min mogelijk tijd

"Hoe haal ik het meeste uit social media in zo min mogelijk tijd?” Die vraag krijgt Mariko van 'Sell your stuff online' regelmatig. Een goede vraag! Want social media inzetten als marketingtool kost niet alleen wat tijd, het vréét bijna al je tijd als je niet oplet. In dit gastblog geeft Mariko uit eigen ervaring een aantal handige tools en tips om social media zo efficiënt mogelijk in te zetten... Lees het allemaal hier.

Als webwinkelier zit je ontzettend veel uur achter je computer en dan is het gevaar erg groot dat je afgeleid wordt. Bij het updaten van je Facebookpagina zie je dat een vriendin jarig is, je feliciteert haar, klikt op wat foto’s, pint nog even wat leuks en raakt zo verzeilt in een pin-sessie van een uur in het kader van ‘inspiratie opdoen’. Insta post hier, mailtje daar en voor je het weet is je ochtend weg -of je dag- als je pech hebt.

Tip 1 - Buffer

Met Buffer kun je in één keer Facebook, LinkedIn, Instagram, Google+, Twitter en Pinterest voorzien van een update. Bovendien kun je alle berichten inplannen. Wij werken elke maandag een week vooruit. Daarbij ga ik uit van een Facebook post, die automatisch doorpost naar Google+, Twitter en vaak Pinterest. Ontzettend handig! Buffer is de eerste 30 dagen gratis en kost daarna $15,- per maand. Dat is het absoluut waard!

Stay tuned!

Wil je voortaan op de hoogte blijven van alles rondom online ondernemen? Schrijf je in voor de Awesome tips. Bovendien krijg je dan elke week een Super Awesome Tip van ons in je mailbox. Over plannen, social media, conversie-boosten, SEO, Facebook-marketing, timing enz... Schrijf je snel in en mis niks, noppes, nada!

Dit blog is eerder geplaatst in november 2015 maar geüpdatet met nieuwe apps/tips.