🎄🎅🎄🎁 GRATIS Feestdagen Handboek voor webshops 👉 Download hier

Alles over de gift guide voor je webshop + walk through video

21 oktober, 2020

Alles over de gift guide voor je webshop + walk through video

Gift guides zijn our favourite en ik adviseer deze optie vaak omdat het nou eenmaal werkt. Een gift guide is een categorie waar je producten in plaatst die passend zijn bij het onderwerp, bijvoorbeeld Moederdag-, Valentijn- of Kerst- cadeautips.

Een grotere gift guide kan bestaan uit meerdere categorieën zodat de klant meteen zijn of haar weg vindt naar cadeautjes voor oma, stiefmoeder, mom to be, de romantische, stylish, fashionable, liefste, stoere, reislustige of sportieve moeder. Hiermee haal je de stress bij de klant weg, je maakt het hem of haar makkelijk en toch voelt het als een eigen keuze (dat werkt positief op het aankoopgedrag). Bovendien is een goed ingerichte gift guide ook erg goed voor jouw SEO (Google ranking) - wat altijd belangrijk is, niet alleen tijdens de feestdagen.

Hoe een gift guide eruit ziet

Als je nog geen idee hebt van een gift guide, hier een paar aanzetjes en hieronder een hoop links te inspiratie.

Goop is de Gift Guide Queen

Goop doet het al jaren heel goed met hun Holiday Gift Guides en biedt veel verschillende, tot de verbeelding sprekende, categorieën. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Hoe maak je een gift guide?

Voor elk webshop systeem is dat natuurlijk anders. Maar het komt er hier op neer dat je voor een eenvoudige gift guide een nieuwe categorie aanmaakt en daar de aanbevolen producten in plaatst. Hoe je dat snel met Shopify doet zie je hier in deze handige walk through.

Sell your stuff online is Shopify partner en expert. Shopify is wat ons betreft de beste keuze om je eigen professionele webshop mee te beginnen.

Redactionele gift guides

Dan zijn er ook nog talloze redactionele gift guides waar je als shop met een product in kunt komen te staan. Zoals bijvoorbeeld die van Happlify ;-) Hoe je dat fixt, lees je hier. Hier een aantal voorbeelden van die redactionele gift guides:

Voorbeelden van webshops met gift guides 

Haal alles uit de feestdagen met Hét Feestdagen Handboek

Nu we het dan toch over feestdagen hebben. Bestellingen inpakken, versturen, de nieuwe collectie samenstellen, inkopen, nieuwe producten online plaatsen, lanceren, promoten, klanten te woord staan en eat sleep repeat. Logisch dat je naast het runnen van je onderneming weinig tot geen tijd hebt om met de komende feestdagen bezig te zijn. Laat staan de huidige trends en kansen uit te zoeken. Wat zou het toch heerlijk zijn als dat allemaal voor je is uitgezocht. Nou dat -in a nutshell- is wat we voor jou hebben gebundeld in Het Feestdagen Handboek voor webshops 2020

Bronnen: Shopify.com / Business InsiderMeer campfire stories

Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!
Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!

19 oktober, 2021

Lees meer

Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021
Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021

15 oktober, 2021

Lees meer

Waarom storytelling zo belangrijk is voor je webshop
Waarom storytelling zo belangrijk is voor je webshop

05 oktober, 2021

Lees meer