💰Vertel over Sell your stuff online en verdien 20% commissie! • KLIK HIER

Casestudy: Woonathome branding & makeover

26 juni, 2017

Casestudy: Woonathome branding & makeover

Woonathome koos voor een Branding pack en een Mijnwebwinkel makeover van Sell your stuff online. Het resultaat is een lichte, sfeervolle webshop die uitnodigt om rustig, op je gemak te winkelen naar de mooiste spullen met een verhaal voor je huis.

Woonathome bestaat al sinds 2013, maar was eind 2016 toe aan een grondige Mijnwebwinkel makeover, vond de eigenaresse zelf. Zo kwam ze bij Sell your stuff online terecht en al gauw wist ze dat alles ‘om’ mocht én dat we de vrije hand kregen qua ontwerp. Meestal duurt het dan niet lang…

Wat is Woonathome?

Vanuit haar eigen zoektocht naar originele, handgemaakte woonaccessoires met een verhaal startte Fabiënne Woonathome. Toen zij zich niet fijn voelde in haar eigen huis en opzoek ging naar spullen die haar wél blij maakte besefte ze zich dat daar vast meer vrouwen behoefte aan zouden hebben. Inmiddels bestaat de mooie winkel alweer 4 jaar en groeit het assortiment bijna met de dag!

Woonathome nieuwe stijl

Home is not a place. It’s a feeling

Strak maar gezellig, licht maar sfeervol en fris maar met een warm gevoel, zo zou ik Woonathome omschrijven. Een huis wordt een thuis en dat moest de webshop ook uitstralen. We hebben daarom het wat verouderde logo helemaal overboord gegooid, de huisstijl erbij en zijn helemaal vanaf nul weer op gaan bouwen. Een strak lettertype en omkaderd huis, maar wel met poederroze én een vogeltje. Het was meteen raak, het klopte en binnen no time (nog geen vier weken) was de nieuwe Woonathome shop gelanceerd.

Het resultaat is een lichte, fijne Woonathome webwinkel die uitnodigt om mooie accessoires voor je huis te winkelen. Die je niet overlaad met informatie, maar waar je de rust vind om rond te kijken en zelf wat moois te vinden voor jouw eigen thuis.

De makeover motiveert en inspireert

“Woonathome was erg toe aan een restyling. Bij twee bureau’s hadden we een offerte aangevraagd. We zijn voor Sell your stuff online gegaan om dat we hier het beste gevoel bij hadden. Het is een prettig om te weten dat je met iemand samenwerkt die weet wat het is om een webshop te runnen. Jullie ervaring en het weten waar de “pain points” zitten bij het runnen van een online winkel, dat geeft vertrouwen.” Fabiënne van de Winkel – Woonathome

Woonathome webshops

Nog een paar vragen aan Fabiënne

Wat is je allerleukste product uit de webwinkel?
Oude confiture potten die gereycled zijn tot lantaarns. Kaarslicht is dé meest simpele maar effectieve manier om direct veel sfeer in huis te brengen. De jampot lantaarns zijn niet allemaal perfect; het handwerk straalt er van af en dát maakt het product nog mooier.

Wat heeft je doen besluiten een Mijnwebwinkel makeover door ons te laten doen?
Woonathome was erg toe aan een restyling. Bij twee bureau’s hadden we een offerte aangevraagd. We zijn voor Sell your stuff online gegaan om dat we hier het beste gevoel bij hadden. Het is een prettig om te weten dat je met iemand samenwerkt die weet wat het is om een webshop te runnen. Jullie ervaring en het weten waar de “pain points” zitten bij het runnen van een online winkel, dat geeft vertrouwen.

Wat heb je als resultaat behaald uit deze samenwerking?
Uiteraard een mooie, frisse nieuwe webwinkel. Maar een vernieuwde webwinkel motiveert jezelf ook om weer lekker er tegenaan te gaan. Dat zich vervolgens uit in een verhoogde omzet 🙂

Zou je een Mijnwebwinkel makeover aanbevelen?
Ja zeker ik zou Sell your stuff aanbevelen. Het is goed wanneer een buitenstaander met een frisse blik naar je webwinkel kijkt en met nieuwe ideeën komt. Bovendien is dat ook een goed moment om nog eens kritisch te kijken naar je doelen, doelgroep bepaling en om een nieuwe concurentie analyse te maken enz. Doe waar je goed in bent, en laat bepaalde zaken aan andere over die daar meer verstand van hebben. Bovendien was het omzetten van de oude naar de nieuwe webshop heel snel gebeurd. Een make- over motiveert en inspireert je!

Dankjewel!

Fabiënne, het was ook voor ons een bijzonder leuk proces Woonathome zo onder handen te mogen nemen met zoveel vrijheid! Dat geeft altijd het beste resultaat in ons geval :) Je hebt je de stijl helemaal eigen gemaakt en dat merk ik aan alles wat je doet. Heel veel plezier en succes nog met de mooie shop! Dankjewel..

Wil jij ook? Kijk dan eens naar het Branding pack of de Mijnwebwinkel makeover.