🔥 Voor jou: Content marketing voor de lente in coronatijd • KLIK HIER

Casestudy: Wauw warenhuis brand new webshop

03 juli, 2018

Casestudy: Wauw warenhuis brand new webshop

Eva belde ons voor een webshop. Ze had al wel een super tof logo maar helaas een flink verouderde website waar niet geshopt kon worden. Aan ons de vraag of wij een mooie shop voor haar konden maken. Na één stap in haar stenen winkel wist ik dat het met mijn 'Shiny object syndroom' nooit meer goed zou komen én dat zulke mooie producten eenvoudigweg een prachtige webshop verdienden!

En zo ontstond een duidelijke keuze, een webshop pack compleet met ontwerp en bouw. We gebruiken hiervoor de Mijnwebwinkel software.

Wauw warenhuis webshop

Wie is Wauw warenhuis?

Hieronder zie je Eva Kraus van Wauw warenhuis. Eva heeft een bijzonder oog voor de meest unieke woonaccessoires en vers groen waarvan je niet wist dat je het nodig had, maar toch écht moet hebben! De stenen winkel is een curiositeiten verzameling waar menig museum U tegen zegt. Vooral in de weken voor kerst waan je je letterlijk in een wonderlijke wereld waar je snel moet zijn, als je nog wat unieks voor in de boom zoekt. Want steeds meer mensen weten Wauw te vinden, zeker nu de shop ook online haar deuren heeft geopend.

Resultaat

Het resultaat is een duidelijke, heldere shop die de sfeer van de winkel perfect weerspiegelt. Een grapje hier, een beetje goud daar en vooral veel mooie spullen. Eva en haar medewerkers weten nu goed met de shop om te gaan en er staat vaak nieuws in de shop wat het echt een feestje maakt voor de bezoeker. Benieuwd? www.wauwwarenhuis.nl

We stelden Eva een paar vragen

Wat is je allerleukste, mooiste, meest bijzondere product uit de shop?
Ik vind ongeveer elke week een ander product het leukst… omdat ik heel vaak nieuwe producten bestel en mijn assortiment erg wisselt. Op dit moment is mijn favoriet absoluut de dieren planthangers – (sorry die kan je verder niet beschrijven die moet je gewoon zien!).

Wat heeft je doen besluiten een webshop door Sell your stuff online te laten doen?
Ik heb verschillende mensen gevraagd hoe en waar, want ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. De naam 'Sell your stuff online' werd een paar keer genoemd dus toen heb ik een mail gestuurd…met HELP!

Wat heb je als resultaat behaald uit de nieuwe webshop?
Ik had nog geen webshop, alleen maar een website dus ik heb een grote stap gezet door deze nieuwe shop neer te zetten. Ik ben blij dat ik daarbij ben geholpen door Mariko, ik had zeker nu nòg gestruggeld met alle opties, tools en knopen die er gehakt moesten worden. Ik vond en vind het erg veel dat erbij komt kijken, de shop staat nu, maar ik ben nog lang niet op het punt dat ik denk "dit klopt…dit is goed". Maar dat heeft bij mijn stenen winkel eigenlijk ook bijna 5 jaar geduurd…

Wil jij ook? Kijk dan eens naar het Webshop pack.

Mogen we van je weten wat je toekomstplannen zijn met Wauw warenhuis online?
Heb je even…
• Ik wil internationaal vindbaar zijn en verkopen (eerste orders uit België en Duitsland zijn al binnen)
• Ik wil meer 'fans’ door het stroomlijnen van uitingen/contactmomenten zoals social media, nieuwsbrief, aftersales contact
• Ik wil een begrip zijn als het gaat om bijzondere cadeautjes, planten en interieur items
• Ik wil dat de stenen winkel net zo goed een uithangbord is voor de online winkel als andersom…
• Ik wil de online shop integreren met mogelijkheden als – shoppen via Instagram

Zou je Sell your stuff online aanbevelen?
Ja zeker, ik denk dat de hulp die je krijgt bij het starten van groot belang is om niet te stranden in de chaos van mogelijkheden. Daarnaast heeft het samenwerken mij enorm geholpen om het traject overzichtelijk te maken en ben ik ervan overtuigd dat mijn site nooit zo mooi was geworden als ik dit niet uit handen had gegeven aan iemand die zo goed snapt wie je bent en wat je wilt uitstralen.

Wauw warenhuis brandboard

Dankjewel Eva

Voor de mooie opdracht en je vertrouwen in Sell your stuff online. Het was een feestje om de Wauw webshop te maken en ik kom graag snel weer bij je shoppen. Ik spotte een gouden mier... ;-)

Wil jij ook? Kijk dan eens naar het Webshop pack.