💰Vertel over Sell your stuff online en verdien 20% commissie! • KLIK HIER

Casestudy: Teal World branding & makeover

03 april, 2017

Casestudy: Teal World branding & makeover

Voor Teal World bedachten we een compleet nieuwe naam. Aanvullend koos eigenaresse Chantal voor een Branding pack en een Mijnwebwinkel makeover van Sell your stuff online. Het resultaat is een heel frisse, eigen webwinkel waar weer volop mee ondernomen kan worden. 

Eerder deed Chantal mee aan een Sell your stuff online Masterclass. Die dag beviel haar heel goed en de nieuwe inzichten paste ze meteen toe op haar webshop www.bychichi.nl. Ik herinner me dat één van haar grootste verbeterpunten was dat de webwinkel focus nodig had en dat zij zichzelf veel meer mocht laten zien. De maanden daarna leek het allemaal wel lekker te lopen, tot ik ineens een verontrustend mailtje kreeg doorgestuurd.

Na een verontrustend mailtje moest alles binnen 6 weken anders

Een bedrijf uit Curaçao meldde haar dat de merknaam Chichi door hun was gedeponeerd en Chantal deze niet mocht gebruiken. Er werd van haar verwacht dat alles binnen 6 weken zou zijn aangepast naar een naam wat niets meer op Chichi zou lijken. En zo werd Teal World geboren. Wat eerst leek op een regelrechte ramp, ontvouwde zich tot een nog betere webshop dan voorheen die veel meer eigen is en naadloos bij de stijl van Chantal aansluit.

Teal world logo

Ik wist meteen dat ik jou moest inschakelen

“Ik heb in het prille begin, na het lezen van je boek, de Sell your stuff online masterclass gevolgd. Met jouw manier van denken, ontwikkelen en kennis en kunde wist ik dat ik jou moest inschakelen! Ja, ik zou een Branding pack + Mijnwebwinkel makeover aanbevelen. Je krijgt er zoveel inspiratie van en het geeft je echt energie om door te pakken!” Chantal Hageman – Menkhorst – Tealworld.nl

Het voelde meteen goed

Bij ons lag de vraag voor een nieuwe bedrijfsnaam, logo, huisstijl en een restyling van de (Mijnwebwinkel) webshop. Nadat we de sfeer te pakken hadden doormiddel van een gezamenlijk Pinterest-moodboard, waar Chantal blij van werd en wat bij haar nieuwe onderneming past, zijn we gaan denken over mogelijke namen. Daar gaat veel denkwerk aan vooraf, dit is een beknopt rijtje uit de voorstellen:
– Blue ChaCha
– Chantal’s Choice
– Chantal’s World
– Teal World
– By Chantal (bestaat al)
– Chantal’s Home
– Chanti’s Home
– Lavender Roots
– Lavender Sea

Zoals je ziet zijn de elementen die Chantal in haar onderneming wil terug zien in de namen verwerkt. De kleur, de wereld, haar naam, huiselijk, zee… Chantal trok meteen naar ‘Teal world’ en na overleg zijn wij hiermee gaan spelen bij de logo-ontwikkeling.

Een webshop met enorm veel sfeer

Wat wij hierna presenteerde voelde meteen goed voor Chantal, het was een schot in de roos. Het definitieve logo is een cirkel (globe) met aquarel invulling die Chantals’ favoriete kleur heeft. Zoals Chantal het zelf beschrijft: “Teal is een blauwachtig groene kleur. Mijn lievelingskleur en dus ook een kleur die veel in mijn eigen interieur voorkomt. Natuurlijk is Teal ook de kleur van helder zeewater, de kleur van een wereldglobe en de kleur die tijdloos is.” Het lettertype is sierlijk, tijdloos en stijlvol. Het takje staat voor natuur en versiering.

De goedgekeurde huisstijl is in deze fase online doorgevoerd. Chantal heeft haar Teal World webshop bij Mijnwebwinkel en kan daar zelf al heel handig mee overweg. Ook hebben we voor social media profielbeeld en headers geleverd. De webshop zelf is heel rustig gehouden, maar heeft door het grote beeldgebruik enorm veel sfeer gekregen.

Nog een paar vragen aan Chantal

Wat is je allerleukste product uit de webwinkel?
Het linnen doek! Met daarop de tekst, Enjoy each day. Een soort kalender, die je eigenlijk voor altijd kan laten hangen omdat het niet vast zit op een jaar. Juist van iedere dag genieten!

Wat heeft je doen besluiten een Mijnwebwinkel makeover door ons te laten doen?
Ik heb in het prille begin, na het lezen van je boek, de Sell your stuff online masterclass gevolgd. Met jouw manier van denken, ontwikkelen en kennis en kunde wist ik dat ik jouw moest inschakelen!

Zou je een Branding pack en Mijnwebwinkel makeover aanbevelen?
Ja! Je krijgt er zoveel inspiratie van en het geeft je echt energie om door te pakken!

Dankjewel

Super bedankt Chantal, het was super leuk voor je te werken. We wensen jou met Teal World nog heel veel plezier en succes!

Wil jij ook? Kijk dan eens naar het Branding pack of de Mijnwebwinkel make over.