👋 GRATIS 5-daagse videotraining: Maak je webshop awesome > meld je aan

Casestudy: Mandami branding & webshop

30 mei, 2017

Casestudy: Mandami branding & webshop

Mandami is hét schoolvoorbeeld van een vliegende startup. Eigenaresse Sharon had het idee helemaal in haar hoofd, wist waar ze de producten kon laten maken en nam contact met ons op. Binnen no time stond haar prachtige onderneming.

Naar aanleiding van mijn Sell your stuff online werkboek kwam Sharon bij ons terecht. Zij nam contact op voor het ontwerp van de Mandami branding (logo en huisstijl) en de opzet van een webshop. Ze had een heel solide plan en het was aan ons dit te visualiseren en fysiek vorm te geven.

Wat is Mandami?

Mandami is een gloednieuw beach wear brand met unieke en bijzondere badmode en accessoires. Waan je in de Cariben, onbezorgd wandelend langs de branding met een briesje door je haar. Voel je fijn, zeker en stralend mooi! Mandami Beach Wear, unieke bikini’s, sandalen en sieraden, laten je stralen. Je maakt er een statement mee zonder direct te extravagant te zijn.

Mandami webshop

Ik had veel vertrouwen in de samenwerking

“Ik zou Sell Your Stuff Online zeker aanbevelen – zowel het boek als de diensten van Mariko. Wanneer je ervoor kiest om het ontwerp van de huisstijl, het logo en/of de gehele shop uit te besteden, is het belangrijk dat je een klik hebt met de ontwerper. In mijn geval heeft dit geleid tot een prachtig resultaat. Sharon Feijen – Mandami.com

Zomers, fris, vrolijk en vooral veel kleur

Na een aantal gesprekken met Sharon en de presentatie van het besloten Mandami Pinterestboard zat het logo vrijwel meteen in mijn hoofd. Iets met een fris blad en een stijlvolle letter moest het zijn. Zonder het blad zou het woordmerk ook stand moeten houden en zo kwamen we tot dit resultaat. Voor de benaming ‘beach wear’ is gekozen omdat dat zich niet beperkt tot alleen bikini’s en badpakken, maar dus ook slippers en sieraden kan zijn. De webshop heeft een aansluitend kleurpalet meegekregen met heel zachte, subtiele tintjes én af en toe een vet, knallende fluorkleur. Hiermee wordt de shop lekker eigentijds en jong.

Het resultaat is Mandami beach wear dat staat als een huis. De branding en webshop sluiten naadloos aan op het idee van Sharon en haar kleurrijke producten! Ook op de shop wandel je in gedachten al een beetje in de Cariben mét zo’n mooie Mandami aan natuurlijk!

Mandami beach wear branding

Nog een paar vragen aan Sharon

Wat is je allerleukste product uit de webwinkel?
Het mooiste en meest bijzondere product is voor mij de Mandami Calera Bikini. Het is kleurrijk en vrolijk. Het staat voor alles wat ik met mijn shop wil meegeven: vreugde, zelfvertrouwen en plezier.

Wat heeft je doen besluiten met Sell your stuff online in zee te gaan?
Het idee om een online shop te beginnen spookte al een tijd door mijn hoofd. Ter oriëntatie ging ik boeken lezen, waaronder Sell Your Stuff Online. Het boek sprak me meteen aan – de manier van schrijven is duidelijk en het motiveerde mij nog meer om mijn ideeën daadwerkelijk uit te gaan voeren en online te gaan ondernemen. Via deze weg kwam ik in contact met Mariko en besloot ik mijn shop, logo en huisstijl door Sell Your Stuff Online te laten ontwerpen.

Wat heb je als resultaat behaald uit deze samenwerking?
Het contact met Mariko was vanaf het begin heel goed. Ze beschreef exact wat ik in mijn hoofd had. Dat gaf mij veel vertrouwen in de samenwerking. Het logo, de huisttijl en de online shop zijn echt een vertaling geworden van mijn wensen. Ze zijn volledig naar mijn smaak en daarmee een goede basis van mijn onderneming.

Dankjewel

Sharon, je hebt mij veel vrijheid gegeven bij de visuele ontwikkeling en uitvoering van Mandami en dat was ontzettend fijn. Door het vertrouwen dat je me gaf en de rust en besluitvaardigheid waarmee je het project aanging, verliep het proces zo goed. Mandami is een prachtige onderneming met mooie producten en ik wens je heel veel succes met de groei van jouw brand en webshop!

Wil jij ook? Kijk dan eens naar het Branding pack of de Webshop of website pack.

SYSO Awesome tips nieuwsbrief voor ondernemersMeer campfire stories

Vergroot je werkplezier met deze 5 tips (2022 proof)
Vergroot je werkplezier met deze 5 tips (2022 proof)

16 september, 2021

Lees meer

DIY videomarketing: de tips & tricks die elke ZZP’er moet kennen
DIY videomarketing: de tips & tricks die elke ZZP’er moet kennen

10 september, 2021

Lees meer

Mijn nieuwe boek: Happlify your life (niet over webshops en marketing)
Mijn nieuwe boek: Happlify your life (niet over webshops en marketing)

07 september, 2021

Lees meer