🎄🎅🎄🎁 GRATIS Feestdagen Handboek voor webshops 👉 Download hier

Casestudy: El Kantra branding & make over

16 februari, 2017

Casestudy: El Kantra branding & make over

El Kantra koos voor een Branding pack en een Mijnwebwinkel makeover van Sell your stuff online. Het resultaat is een webwinkel van nu, die toch heel sfeervol en authentiek overkomt. Je kunt je er echt even in de 1001-nachten sfeer dompelen.

Claudia van El Kantra belde mij voor een Mijnwebwinkel makeover. Tijdens het gesprek en het bekijken van desbetreffende website ontdekte ik dat er ook geen logo was een een heel eigen (huis)stijl ontbrak. Daarom stelde ik een combinatie van een Mijnwebwinkel makeover en Branding pack voor en al gauw waren we aan de slag.

Wat is El Kantra?

El Kantra is een Marokkaanse lifestyle winkel in het hartje van Middelburg. Je vindt er een mooie mix van traditionele Marokkaanse spullen en eigentijds Marokkaans design. De sfeervolle winkel is van Claudia en haar man Khalid, aanvullend bouwden ze een paar jaar geleden de webwinkel. Iets wat, naar mijn mening, tegenwoordig een must have is voor elke retailer.

Warme tinten kregen ruimte

Het nieuwe logo is gebaseerd op Marokkaans tegelwerk, een stervorm die je telkens terugziet en ontzettend kenmerkend is. Door het logo rustig te houden en door het grote kleurvlak-gebruik in de layout van de webwinkel, spreken de beelden en artikelen optimaal. Het mooie is dat we hebben gewerkt met het materiaal wat er al was, zo hoeft Claudia bijvoorbeeld niet meteen alle producten opnieuw te fotograferen. We hebben deze gewoon anders gepresenteerd -in dit geval vierkant-, waardoor het meer één geheel wordt. De kleuren bepaalden we naar aanleiding van het Pinboard en de sfeer die er al een beetje was. Het harde zwart is overboord gegooid en juist de warme tinten kregen ruimte. Ook is de website beter geoptimaliseerd voor SEO en daardoor beter vindbaar.

Het resultaat is een moderne El Kantra webwinkel van nu, die toch heel sfeervol en authentiek overkomt. Je kunt je er echt even in de 1001-nachten sfeer dompelen, net als in de stenen winkel te Middelburg.

Het aantal orders is met 35% gestegen

“Wij zijn heel blij met het resultaat en de manier waarop je ons gevoel hebt weten te vertalen in een webshop van nu! Het is ook goed om het zelf een keer los te (moeten) laten en dan iemand te hebben die een nieuwe frisse look kan neerzetten! Het bezoekersaantal had meteen een flinke stijging van 20%. Het aantal orders is met 35% gestegen en vormt daarmee een nieuw record! Dat is echt super mooi!” Claudia Rhali – Elkantrawebshop.nl

Nog een paar vragen aan Claudia

Wat is je allerleukste product uit de webwinkel?
Leukste product vind ik de ghassoul. Een heel puur en origineel Marokkaans product waarvan ik dacht dat niemand het zou kennen, maar dat verkoopt supergoed! Heel verrassend vond ik dat.

Wat heeft je doen besluiten een Mijnwebwinkel makeover door ons te laten doen?
Ik was op zoek naar een manier om de webshop te verbeteren en ben via Micky (ook partner van Mijnwebwinkel) op Sell your stuff online gewezen. Zij heeft me op jullie gewezen, omdat gezien de wensen die ik had jullie diensten daar waarschijnlijk meer bij aansloten. Dat is helemaal waar! De site, het prettige contact en de manier van werken sprak me erg aan! Wat ook heel belangrijk is, is dat jij werkt met Mijnwebwinkel dan kan je zelf verder met de tips en adviezen.

Zou je een Mijnwebwinkel makeover en/of Branding pack aanbevelen?
Zeker weten! Wij zijn heel blij met het resultaat en de manier waarop je ons gevoel hebt weten te vertalen in een webshop van nu! Het is ook goed om het zelf een keer los te (moeten) laten en dan iemand te hebben die een nieuwe frisse look kan neerzetten!

Dankjewel!

Claudia, ik vond het erg leuk om met je samen te werken en ben blij dat jullie zo gelukkig zijn met het resultaat. Heel veel succes en plezier met het runnen van de on- en offline winkel, die nu nog meer potentieel hebben.

Wil jij ook?

Kijk dan eens naar de Mijnwebwinkel make-over of de Mijnwebwinkel make-over DIY als je zelf graag aan de slag wilt!

SYSO Awesome tips nieuwsbrief voor ondernemersMeer campfire stories

Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!
Instagram reels zakelijk inzetten. Hoe dan?!

19 oktober, 2021

Lees meer

Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021
Cadeau voor jou: Hét Feestdagen Handboek voor webshops 2021

15 oktober, 2021

Lees meer

Waarom storytelling zo belangrijk is voor je webshop
Waarom storytelling zo belangrijk is voor je webshop

05 oktober, 2021

Lees meer