💰Vertel over Sell your stuff online en verdien 20% commissie! • KLIK HIER

Casestudy: Cotton candies branding & Shopify webshop

02 augustus, 2019

Casestudy: Cotton candies branding & Shopify webshop

Cotton candies is hét brand voor customized, stijlvolle sieraden. Edelsmid Melina is de eigenaresse, zij ontwerpt en maakt elk sieraad zelf met heel veel aandacht en vakmanschap. Cotton Candies is persoonlijk, subtiel, lekker Haags en heeft humor. Je vindt er trouwens niet alleen sieraden, ook de mooie apparel en tassen zijn je aandacht waard! 

In 2018 nam Melina contact met ons op. Ze had tot nu toe jaren zelf haar branding en webshop gedaan en vond het tijd voor een professionele rebranding en gloednieuwe Shopify webshop. Daar worden wij blij van! We gingen aan de slag met een Branding pack en een webshop (Shopify) pack.

Wie is Cotton Candies?

Melina begon in 2010 met Cotton Candies, na drie jaar kon zij full time aan de slag voor volle focus op haar onderneming. Door de crisis heen zette ze een stevige basis. Per 2016 zette ze de professionalisering door en ging ze in de leer bij een goudsmid om edelsmeden onder de knie te krijgen. Cotton Candies is een prachtig brand met tijdloze musthaves!
Resultaat

Het resultaat is een branding die naadloos bij Cotton Candies aansluit en een nieuwe, frisse webshop die staat als een huis. Het logo is op verschillende manieren te gebruiken. De handgeschreven lettering kan op zichzelf staan en gebruikt worden met een hartvormige jellybean eromheen. Zie hiervoor ook het brandboard. Over de roze kleur is Melina heel resoluut. Die moest echt helemaal precies pas zijn: niet te zalm, lila, tuttig of fel. Na veel tinten roze waren we eruit en het klopt... dit is Cotton Candies roze :) De webshop is met Shopify gemaakt en groeit mee met de behoefte van Melina. Eenmaal opgezet is het onderhoud super makkelijk en kan Melina zelf de shop eenvoudig zelf aanpassen en bijhouden.

Cotton candies branding


We stelden Melina een paar vragen

Wat vind jij het allerleukste product uit je shop?
Ik vind alle sieraden waar een persoonlijke tekst in kan worden gezet het allerleukste en dan met name trouwringen en geboorte sieraden!

Wil jij ook een nieuwe (re)branding? Kijk dan eens HIER 
Aan de slag met content marketing? KLIK HIER


Wat heeft je doen besluiten jouw branding en webshop door Sell your stuff online te laten maken?
Ik was op zoek naar een branding en webshop die Cotton Candies zowel naar een next level kon tillen maar ook goed bij mij persoonlijk zou passen. Mijn vorige logo en branding was iets te strak en minimalistisch, het miste een beetje warmte en persoonlijkheid. Iets wat ik juist met CC wil uitstralen; de persoonlijke touch is CC's USP

Mogen we van je weten wat je toekomstplannen zijn?
Ik wil mij nog verder richten op het maken trouwringen en ik ben druk bezig met het uitwerken van een collectie sieraden gemaakt van 14k goud...

Zou je Sell your stuff online aanbevelen?
Ja zeker! Dit heb ik al een aantal keer gedaan nadat er gevraagd werd bij wie ik de nieuwe webstore heb laten maken.

Is er nog iets anders wat je graag wilt laten weten?
Ik vind het nog steeds super leuk als klanten verrast zijn dat ik bij de bestelling een handgeschreven kaart doe waar altijd echt iets persoonlijks op staat. Iets wat met hun bestelling te maken heeft (een naam of gelegenheid bijvoorbeeld), of wanneer ik ze nog ken van een event of vorige bestelling. In ieder geval echt iets persoonlijks en niet alleen 'bedankt voor je bestelling' Soms kost het bedenken van de tekst voor op het kaartje meer tijd dan het maken van het item zelf ;-)

 Cotton candies brandboard

Dankjewel Melina

Voor deze mooie opdracht en je vertrouwen. Het was een mooi project om aan te werken. Je hebt zelf een sterke visie en ik denk dat we samen met jou iets hebben neergezet waarmee jij nog jaren vooruit kan. Je hebt een prachtig brand en een heel mooie eigen stijl. We LOVE it. Heel veel succes met Cotton Candies!

Wil jij ook een nieuwe (re)branding? Kijk dan eens HIER 
Aan de slag met content marketing? KLIK HIER