👋 GRATIS 5-daagse videotraining: Maak je webshop awesome > meld je aan

Alles wat je wettelijk gezien moet weten als webshopeigenaar

13 september, 2017

Alles wat je wettelijk gezien moet weten als webshopeigenaar

Het Wetboek voor Webwinkels door Charlotte Meindersma, ken je dat al? Het lijkt allemaal zo makkelijk, een webshop is namelijk écht zo opgezet als je een beetje handig bent en social media, daar kun je gratis mee beginnen. We weten inmiddels dat het spel juist dan begint, de marketing, communicatie en alles wat erbij komt kijken om je onderneming succesvol te maken en te laten groeien. En dan is er nog iets van vitaal belang: de spelregels van het online ondernemen. Want binnen hoeveel dagen heeft een klant recht op retourmelding, wat moet je doen als je wordt gekopieerd, hoe zit dat met de belasting en wat als je toch weer stopt met je webshop? Al deze zaken en nog veel meer vind je in het boek Wetboek voor Webwinkels van Charlotte Meindersma.

Charlotte richt zich met haar onderneming Charlotte’s Law & Fine Prints voornamelijk op juridisch advies en ondersteuning voor webshops en zag dat het boek een groot, onzeker gat opvulde voor deze doelgroep. In het najaar van 2016 deelde toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) hoge boetes uit aan webwinkels die zich niet aan de regels hielden. Om voor webshopeigenaren het woud aan rechten en plichten beter toegankelijk te maken en zo te voorkomen dat webwinkels boetes krijgen van de ACM, schreef juriste Charlotte het boek, hier verkrijgbaar.

Toegankelijk boek met checklists

Meindersma merkte in haar praktijk dat webwinkels zich wel aan de regels wíllen houden, maar dat ze de regels vaak niet kennen of ze niet goed begrijpen. Wetboek voor Webwinkels biedt een oplossing voor dit probleem. In dit boek worden regels op een toegankelijke manier uitgelegd, zodat elke webshopeigenaar ze kan begrijpen en zelf kan toepassen. Met behulp van checklists kan de ondernemer zelf controleren of de regels goed worden toegepast.

Inspirerende interviews

De 21 inspirerende interviews met experts en andere online ondernemers, verdeeld over 15 hoofdstukken, zorgen voor de nodige inspiratie en voorbeelden. Wetboek voor Webwinkels is te bestellen voor €22,95 in de (web)winkels, waaronder Bol.com.Meer campfire stories

Vergroot je werkplezier met deze 5 tips (2022 proof)
Vergroot je werkplezier met deze 5 tips (2022 proof)

16 september, 2021

Lees meer

DIY videomarketing: de tips & tricks die elke ZZP’er moet kennen
DIY videomarketing: de tips & tricks die elke ZZP’er moet kennen

10 september, 2021

Lees meer

Mijn nieuwe boek: Happlify your life (niet over webshops en marketing)
Mijn nieuwe boek: Happlify your life (niet over webshops en marketing)

07 september, 2021

Lees meer