👋 GRATIS 5-daagse videotraining: Maak je webshop awesome > meld je aan

’10 tips voor webwinkeliers om je omzet tijdens de feestdagen te boosten!’ – interview met Mariko Naber

03 november, 2017

10 tips voor webwinkeliers om je omzet tijdens de feestdagen te boosten!

Mariko Naber doet waar ze van houdt, en dat doet ze goed. Samen met haar grote liefde Mark runt ze al 21 jaar Loaded ink: een branding ontwerpbureau. Na tien jaar lang haar eigen succesvolle webshop Applepiepieces te hebben gerund, wil ze haar kennis en ervaring met anderen delen. Dat doet ze op haar platform Sell Your Stuff Online. In dit blog vertelt ze hoe ze duizend nieuwe volgers in één maand kreeg, én deelt ze haar gouden tips voor meer omzet tijdens de feestdagen.

Mariko, vertel: wie ben je en wat doe je?

21 jaar geleden ben ik samen met Mark Loaded ink begonnen. We geven een gezicht aan een onderneming, product of persoon. Mark is echt een ontwerper en ik ben meer van de functionaliteit en de marketing. We vullen elkaar goed aan. Na tien jaar merkte ik dat ik niet creatief meer was. Ik liep alleen nog maar achter klanten aan. Toen ben ik mijn eigen webshop Applepiepieces begonnen. Dat groeide met 20% per jaar. We konden er prima van leven. Ik kreeg ontzettend vaak de vraag van anderen hoe ik dat deed, en toen dacht ik: ik heb alles bijgehouden dus ik ga een boek schrijven. In 2014 kwam het Sell Your Stuff Online werkboek uit. Dit jaar heb ik een punt gezet achter Applepiepieces omdat Sell Your Stuff Online steeds harder groeit.

Waar gaat je webshop werkboek over?

Het is echt een werkboek geworden. Ik heb alles nauwkeurig bijgehouden van mijn Applepiepieces-avontuur. Als je een eigen webshop wil beginnen kun je vanaf hoofdstuk één tot en met het laatste hoofdstuk alles opbouwen. Soms blader ik het boek door en dan denk ik: goh, da’s handig. Ik kan er zelf ook nog wat uithalen. Aan de hand van het boek kreeg ik veel vragen van mensen. Ik geef ook online cursussen. Hierbij ga ik dieper in op de onderwerpen uit het boek waar nog vragen over zijn. Mijn eerste cursus was de ‘1000+ Insta doelgroep volgers formule’. Je Instagram-account laten groeien met échte doelgroepvolgers. Ik had binnen een maand duizend nieuwe volgers. Daar kwam superveel werk uit. Dus toen dacht ik: ik heb iets goed gedaan, ik moet hier een cursus voor maken… Lees hier het hele interview

foto: Moniek van Bussel – DrukwerkdealMeer campfire stories

Vergroot je werkplezier met deze 5 tips (2022 proof)
Vergroot je werkplezier met deze 5 tips (2022 proof)

16 september, 2021

Lees meer

DIY videomarketing: de tips & tricks die elke ZZP’er moet kennen
DIY videomarketing: de tips & tricks die elke ZZP’er moet kennen

10 september, 2021

Lees meer

Mijn nieuwe boek: Happlify your life (niet over webshops en marketing)
Mijn nieuwe boek: Happlify your life (niet over webshops en marketing)

07 september, 2021

Lees meer